Travel AdvisorTravel Advisor

Japan se postupno otvara za sve više turista

Japan ponovno otvara svoja vrata

Japan ćete uskoro ponovno moći posjetiti, a ulazak će sada biti lakši, s manje restriktivnim pravilima ulaska. Mjere su popustile 7. rujna i omogućavaju turistima iz svih zemalja da krenu na vlastite “ture bez vodiča”. To je značajan korak naprijed otkako su početkom lipnja granice ponovno otvorene za grupna putovanja s pratnjom.

Početkom prošlog tjedna premijer Fumio Kishida rekao je da će nove mjere podržati teško pogođenu turističku industriju, povećati međunarodnu razmjenu i omogućiti većem broju turista da iskoriste prednosti slabljenja jena.

© Jezael Melgoza from Unsplash

Također, Tokio od putnika koji su primili tri doze odobrenog cjepiva (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna ili Pfizer) više neće zahtijevati testiranje prije polaska. Kako japanska vlada ne priznaje cjepiva protiv koronavirusa proizvedena u Kini, turisti cijepljeni cjepivima Sinovac ili Sinopharm i dalje će morati napraviti PCR test unutar 72 sata prije leta.

Japan podiže i dnevnu granicu međunarodnih dolazaka

To se odnosi na japanske državljane i strane rezidente, a granica se podiže s 20.000 na 50.000, najavio je Kishida. Odgovarajući na početnu zabunu oko prirode paket aranžmana bez pratnje, anonimni vladin dužnosnik citiran u članu Japan Timesa rekao je da će putnici imati određenu slobodu kretanja, sve dok su hoteli i letovi organizirani preko ovlaštenih putničkih agencija. To znači da se trenutno ne može unajmiti privatni najam za odmor, poput onih na Airbnb-u.

Novi sustav za vize

© Yu Kato Lee from Unsplash

Ako se tijekom putovanja posjetitelji zaraze koronavirusom trebaju se obratiti odabranoj putničkoj agenciji. Također, lokalne kompanije će djelovati kao sponzori za turističke vize koje su sada obvezne jer je Japan suspendirao svoj sustav odobravanja viza zbog pandemije. Američki i kanadski državljani koji žive u svojim matičnim državama mogu iskoristiti pojednostavljeni postupak podnošenja zahtjeva za e-vizu koji se koristi od sredine kolovoza. Međutim, nema riječi o tome kada će (i čak hoće li) taj sustav postati dostupan i za posjetitelje iz država kojima prije nije bila potrebna viza, što se odnosi na zemlje poput Australije, Malezije ili Singapura.

Autor naslovne fotografije: © Su San Lee from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleStara Pazova: Gastro Srem vikend
Next articleRoad trip: sjever Francuske i Mont Saint Michel