Travel AdvisorTravel Advisor

Jesen je za putovanja najbolje doba pa kuda krenuti?

Ljeto je blizu, ali ni jesen nije daleko. Kuda bi mogli krenuti?

Donosimo izbor mjesta koja su lako dostupna i blizu. Automobilom treba najviše tri sata kako bi došli do najudaljenijih. Jesen je za putovanja pravo doba godine.

Šibenik, Hrvatska

Gradska plaža Banj je jedna  od najljepših. Osim čistog mora pruža i lijepi pogled na grad. Šljunčana plaža je dobra za obitelji s djecom na kojoj ima sadržaja za sportske aktivnosti i zabavu. Ako je jesen topla idealna je za kupanje. Stara jezgra je šarmantna i nije još uništena štekatima poput Splitske pa je idealna za šetanje u sumrak.

Graz – Austrija

– Predivni austrijski grad (i drugi najveći!) koji je Hrvatima i Slovencima desetljećima jedna od najdražih šoping destinacija. No, Graz nije samo šoping. Lijepo uređeno središte grada nudi brojne trgovine, kavane i restorane. Grad je vrijedan posjeta i ostanka. Graz je pun kulture, prelijepih vidika, dvoraca i muzeja.

Maribor, Slovenija

– Nekih sat i pol udaljen od Zagreba u jesen Maribor nudi događanja vezana za vina. Najstarija živuća loza na svijetu se nalazi pored Drave. Stara jezgra grada je ugodna za šetnju. Pohorje, planina nad gradom, je idealno mjesto za planinarenje i šetanje. Do vrha vozi gondolska žičara. Okolica grada je bogata vinogradima i kušaonama vina. Dobro je imati vozača.

Novi Sad, Srbija

– Ako ste ikada bili u Novom Sadu, vjerojatno znate da je Novi Sad grad mladih ljudi, zabave, glazbe i odličnih izlazaka. Glavni grad Vojvodine je središte u kojem zajedno žive ljudi različitih etničkih skupina i to mu daje poseban šarm. Leži na obali Dunava. Na desnoj obali je impresivna Petrovaradinska tvrđava. Fruška gora i Sremski Karlovci su idealni za izlet u okolicu.

Banja Luka, BiH

Foto Sanja Šiletić, Savjetnik za putovanja

Rijeka Vrbas teće kroz grad i prava je zelena arterija. Za lijepih dana se može provozati tradicionalnim čamcem Dajakom. Na obali je utvrda Kastel iz doba Austrougarske. Središte grada je sagrađeno nakon potresa 1969. Obavezan je posjet trapističkom samostanu gdje se mogu kupiti razni proizvodi. Ono što svakako treba uraditi u Banja luci je – najesti se.

Ovi gradovi se nalaze u našoj regiji i lako su dostupni. Jesen je za putovanja idealno godišnje doba.

Naslovna fotografija Lea Martinović – Savjetnik za putovanja.

Travel AdvisorEuropa

Pretplatite se na naš YouTube video.

 

 

 

Previous articleKakva je budućnost aviokompanija?
Next articleUpoznajte Balkan