Jesenska idila u regiji Dalmacija Šibenik

Autor članka:
Podijeli:

Uživajte u jeseni u regiji Dalmacija Šibenik 

Dugo toplo ljeto odradilo je svoje posljednje dane, a jesen se polaganim, ali sigurnim korakom uvukla i na more. Uz naklonost vremenskih uvjeta pokazuje svoje čari, a ljubiteljima ovog godišnjeg doba će zasigurno pružiti poseban užitak u šibenskoj regiji.

Ljubitelji prirode, kulture i povijesti te aktivnog odmora biraju regiju Dalmacija Šibenik

Dalmatia Šibenik

Dva nacionalna parka – Krka i Kornati, dva UNESCO sitea – katedrala sv. Jakova i tvrđava sv. Nikole, dinamična obala s idiličnim otocima i uvalama, bogato kulturno povijesno bogatstvo – od šibenskih tvrđava, utvrda rijeke duž rijeke Krke do impozantne Kninske tvrđave. Sve su to vrlo dobri razlozi zašto posjetiti ovu regiju. Laganom šetnjom ili adrenalinskim biciklističkim stazama istražite planinu Dinaru s najvišim vrhom u Hrvatskoj na 1.831 metara. Usput posjetite i povijesne gradove Knin i Drniš te jedinstveni hidrogeološki spomenik prirode vrelo rijeke Cetine, popularno zvanim oko Dalmacije.

Cetina

Krenete li zaleđem, od vrela Cetine preko Biskupije, put Oklaja, Ervenika ili Kistanja, oduševit će vas rapsodija jesenskih boja: od ljubičaste i crvene preko toplih nijansi smeđe i narančaste. Usput ćete naići na neotkrivene bisere prirode – Šarena jezera, slap Manojlovac na rijeci Krki, jezero Brljan s istoimenim slapom, Bilušića buk te arheološka blaga poput Burnuma ili utvrda rijeke Krke – Ključice, Nečvena i Trošenja.

Dalmatia Šibenik

Ako ste avanturističkog duha ovo je idealno mjesto za vas: zipline ili via feratta nad kanjonom rijeke Čikole, kajaking u šibenskom kanalu, slobodno penjanje na otoku Zlarinu, surfanje na Jadriji, jedrenje ili ronjenje. To su samo neke od aktivnosti u lepezi pustolovine koju ova regija pruža.

Raj za nautičare i ljubitelje gastronomije

Šibenski arhipelag i predivna obala sa svojim brojnim otocima, otočićima i tirkiznim uvalama, uz vrhunski opremljene marine i sigurne luke je raj za nautičare. Oni se u ove prekrasne krajeve uvijek rado vraćaju.

Ako ipak više volite mirni odmor, u kontinentalnom dijelu regije Dalmacija Šibenik, od zaleđa Šibenika preko Drniša, pa do podnožja planine Dinara nudi se vrhunski smještaj u luksuznim vilama. One pružaju potreban mir, no i dalje su dovoljno blizu svih atrakcija koje bi mu bile zanimljive.

Dalmatia Šibenik

Još jedan razlog zašto posjetiti ovu regiju je bogata eno gastro ponuda. Od vrhunskih, svjetski nagrađivanih vina i maslinovih ulja, tradicionalne lokalne kuhinje – skradinski rižot, šibenske pidoće (dagnje), delicije iz Prukljana (bižoti/jegulje ili ćokalice) i drniškog pršuta ili sira iz mišine – do visoke gastronomije ovjenčane Michelin zvjezdicom ili barem preporukom.

Ne propustite drugi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival u Skradinu i testirajte svoje natjecateljske vještine!

U svom kalendaru rezervirajte vikend 7. i 8. listopada 2023. za drugi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival, jer nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja, nastavljamo dalje i ovu godinu, s još bogatijim programom! Misija DŠOF-a jest da se svake godine odvija na drugoj lokaciji unutar Šibensko-kninske županije i tako prikaže sve prirodne ljepote našega kraja, koji je idealan za organizaciju sportskih aktivnosti na otvorenom, a ove godine će se održati u Skradinu i kanjonu Čikole.

SUP Šibenik

Od natjecateljskih disciplina vas očekuje trail 5, 12.5 i 24 km, natjecanje u sportskom penjanju, SUP-u i kajakingu te MTB utrke 15 i 34 km. Osim natjecateljskih disciplina, na DŠOF-u vas očekuju i besplatne radionice, program za djecu, zanimljiva predavanja te popratni zabavni i glazbeni program.

Prijavite se na linku: Dalmatia Šibenik outdoor festival

Riječi nisu dovoljne kako bi se opisalo što regija Dalmacija Šibenik nudi, dođite i uvjerit se sami. Dobrodošli!!!

www.dalmatiasibenik.hr

Dalmatia Šibenik

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

5. Jelsa Summer Wine Tasting

Paraglajding s motorom iznad Slavonije

Nove objave