Travel AdvisorTravel Advisor

Još jedna direktna linija za New York?

Ovo zvuči dobro: Zagreb – New York

Kako prenosi portal Ex-Yu Aviation News, američka zrakoplovna tvrtka United razmišlja o mogućnosti uvođenja još direktne jedne linije iz Hrvatske za Ameriku. United je član grupacije Star Alliance u kojoj je i Croatia Airlines. S našim avio prijevoznikom imaju ugovor o code share letovima za Hrvatsku iz 11 gradova Europe u koje direktno leti.
United traži otvaranje još jedne linije. To su potvrdili portalu Ex-Yu Aviation News. Portal navodi kako je prema statistikama OAG u 2019. iz Hrvatske u SAD indirektno putovalo 298.136 putnika. Tome valja dodati 17.782 putnika na direktnoj liniji Dubrovnik – Philadelphia koja je bila sezonskog karaktera.

Veliki broj putnika između Hrvatske i SAD-a

Nepostojeća linija Zagreb – New York na kojoj za sada lete putnici s presjedanjem čini 10% ukupnog prometa između ove dvije zemlje. Lufthansa je prevezla najviše putnika iz Hrvatske preko svojih aerodroma u Njemačkoj. Brojka pokazuje da se radi o 59.629 putnika što čini oko 20% tržišta. Croatia Airlines je prevezla 14% putnika za SAD koji su nakon presjedanja nastavili putovanje s Lufthansom ili Unitedom. Iza njih dolaze British, United i irski Aer Lingus. Glavni aerodromi za presjedanje ne letove prema SAD-u su Frankfurt, Minhen te zatim London Heathrow i Dublin.

Zagreb i New York su bili povezani s osam direktnih letova tjedno

Najprometnija ruta između Hrvatske i SAD-a nije direktno povezana izravnim letom skoro 30 godina. Tada su Zagreb i JFK New York povezivali američki Pan Am i JA T s osam non stop letova tjedno. Prije par godina je bivši ministar Capelli najavio za 2020. non stop liniju Zagreb – New York s American Airlines, no ona se nikad nije realizirala.
Konačna odluka nije donesena, no potencijal postoji. United bi uzeo veliki dio kolača Lufthansi, ali i Croatiji koja puni njihove avione putnicima iz regije. Znači loša vijest za Lufthansu koja konstantno gubi putnike koji prelaze na konkurentske aviokompanije na letovima prema Aziji i Africi.

Kad ste zadnji put čuli da netko ide u Tajland ili na Bali preko Frankfurta? Prije dolaska Turkisha i zaljevskih kompanija Emirates i Qatar je to bio prirodni put. Croatia bi mogla profitirati na povećanom broju putnika na regionalnim letovima te onima po europskim destinacijama ako cijene budu povoljne, no pitanje je može li taj broj nadoknaditi izgubljene putnike koji više neće koristiti Lufthansu na putovanjima prema Americi.
Zagreb je subvencionirao Korean Air i Emirates u prvoj godini njihovih operacija. To bi se isto moglo dogoditi i s Unitedom. Ako će Unitedova operacija trajati čitave godine znači da su dobili subvencije.

Početkom jeseni drastično padne broj stranih putnika prema Hrvatskoj, avioni ostaju prilično prazni. Moguće je i da linije bude samo ljetna. Američki putnici preferiraju direktne letove bez obzira na moguće višu cijenu. Iz tog je razloga linija prema Dubrovniku izuzetno važna, a mogla bi i Zagrebu donijeti nove turiste. United računa i na putnike iz dijaspore koji dolaze u okolne zemlje.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleŠto cijepljenje znači za putovanja
Next articleAmerika ne preporučuje putovanje u Hrvatsku