Travel AdvisorTravel Advisor

Kada aviokompanije planiraju letove iz regije?

Novosti iz avio industrije 22.5.2020

Kada aviokompanije planiraju poletjeti?

Eurowings, u vlasništvu Lufthanse, ponovo počinje svoje operacije prema hrvatskoj i BiH. Prvi let Köln – Sarajevo je najavljen za 2.6., dok za Mostar nema najava za ovu sezonu. Najavljene linije su za Split iz Hamburga, Stuttgarta i Düsseldorfa. Za Rijeku iz Hamburga i Düsseldorfa. Za Pulu iz Düsseldorfa i Köln – Zadar. Sve od 20.6. kao i Stuttgart – Beograd, a letovi za Prištinu su odgođeni za 7.mjesec.

Croatia Airlines počinje s letovima za Amsterdam 25.5. Najavljen je i drugi dnevni let za Frankfurt. Dva leta dnevno su na domaćim linijama za Split i Dubrovnik od čega je jedan Zagreb – Split – Dubrovnik – Zagreb. Unajmljen je još jedan avion A319 koji je letio za Germaniu i HiFly Maltu star osam godina. Kapaciteta je 150 putnika. Peti je takvog tipa u floti i najmlađe proizvodnje. Unajmljen je na osam godina.

Easyjet počinje s nekim letovima 15.6. uz obavezno korištenje maski. Prve linije će biti domaće u UK i Francuskoj.Prema Ex Yu tržištu u planu je početak operacija najranije u 7.mjesecu.
Air France je najavio letove Pariz – Ljubljana 24.6. Letovi za Zagreb i Beograd su još na čekanju, vjerojatno do početka 7.mjeseca. Aviokompanija radi s 15% kapaciteta tj. leti sa 75 od 224 aviona. Uglavnom lete prema svojim prekomorskim kolonijama. Ovog ljeta je Air France planirao uvesti drugi dnevni let za Zagreb te pojačati sezonske letove na Jadran.
Aviokompanija Lauda, koja se nalazi u vlasništvu Ryanaira, je ove sezone trebala postaviti svoju bazu u Zadar, no planovi su odgođeni za sljedeću godinu. Otkazani su letovi iz Zadra za 24 gradova Europe. Očekivani promet je bio veći od 670.000 putnika.
Air Serbia ponovo počinje letjeti na uobičajenim linijama prema europskim gradovima, ali sa smanjenim intenzitetom. Let za New York je najavljen za 6.6. U avionima se provode posebne mjere zaštite prema propisanim higijenskim standardima.

Aegean počinje letjeti 1.6. na liniji Atena – Zagreb. Navodono još nisu propali pregovori oko preuzimanja Croatie Airlines.

Lufthansa Group je najavila sredinu 6. mjeseca kao najraniji mogući period početka letova prema Ex Yu destinacijama iz Njemačke. Tada se očekuje otvaranje EU granica. Swiss počinje s letovima iz Zuricha za Zagreb i Beograd 5.6. Austrian Airlines još nije objavila početak svojih letova za 6.mjesec. Brussels Airlines planira s reduciranim letovima 15.6. za Ljubljanu i Zagreb.
Ryanair odgađa letove prema Srbiji i BiH do početka 8.mjeseca. Letovi za Banja Luku očinju 1.8., za Niš 2.8. Z 7.mjesec se očekuje početak letova prema Hrvatskoj i Crnoj Gori.
American Airlines je još početkom travnja otkazao sezonsku direktnu liniju Philadelphia – Dubrovnik. Ove je godine trebala biti pojačana s četiri na sedam letova tjedno i produžena do kraja listopada.

Ovo su najave, no kada aviokompanije planiraju ovisi i o prodaji tj. potražnji karata za pojedinu destinaciju.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Previous articleObitelj Braje nudi domaću hranu i vina koje morate probati
Next articleNajstarija rent a car kuća prijavila bankrot