Gdje i kako bukirati krstarenje?

Jeste li ikad bili na krstarenju? Možda vas taj oblik putovanja privlači, ali niste sigurni što očekivati i kako se odlučiti za ono koje upravo vama odgovara. Za vas smo sakupili korisne informacije kako bi vam olakšali organizirati odmor iz snova na nekom od kruzera. 

Krstarenje je sve popularniji način odmora. Veliki brodovi s visokom razinom usluge i smještaja, te bogatom ponudom aktivnosti za sve putnike bez obzira na dob i očekivanja izvrstan su izbor za provesti godišnji odmor. Ipak, treba imati na umu da nisu svi iste kategorije. Kao i kod hotela ima ih sa manje ili više zvjezdica. Generalno to bolje što je više posade na što manje putnika.

Kako bukirati krstarenje

Odlučite li se za krstarenje, ako tako želite, nećete imati puno dodatnih troškova. Hrana i smještaj su vam plaćeni, a besplatna animacija je na svakom koraku. U usporedbi s putovanjem na kom biste platili avion, smještaj, hranu i usputne troškove, krstarenje može ispasti znatno isplativije. Ipak, treba računati na obavezne napojnice te da su izleti poprilično skupi.

Prije polaska na prvo krstarenje pitanja je mnogo. Kako rezervirati krstarenje, kakvu odjeću spakirati, ima li dodatnih troškova, daju li se posebno napojnice?

Kako bukirati krstarenje

 Jedan od izbora uvijek mogu biti agencije koje u ponudi imaju i krstarenja. Postoje i agencije specijalizirane za prodaju ove vrste aranžmana. Razlike u cijeni su minimalne jer sve, osim onih koje su direktni zastupnici bodara, imaju iste nabvane cijene. Također i sve  brodske kompanije koje organiziraju krstarenja imaju svoje web stranice na kojima možete proučiti ponudu i bukirati putovanje po vašoj mjeri. Cijene bi trebale biti iste jer agencije ubiru proviziju ako preko njih bukirate krstarenje.

Kako bukirati krstarenje

Najbitnije je znati koja vrsta krstarenja odgovara vašim željama, potrebama i mogućnostima. Jeste li zainteresirani za noćni život ili lagana muzika u baru? Želite li razgledati znamenitosti? Putujete li s djecom? Ako djeca idu sa vama bitno je provjeriti ima li brod i putovanje koje vas zanima organiziranu animaciju za djecu te mogućnost čuvanja dok uživate u vremenu samo za sebe.

Kako bukirati krstarenje

Savjeti koje dobijete u  agencijama uvijek su od koristi, a na internetu možete provjeriti ponudu na  brodovima različitih kompanija.

Prema anketi u Conde Nast Travelleru najbolje kompanije 2018 (veliki brodovi) :

1. Holland America Line.

2. Cunard Line.

3. Celebrity Cruises.

4. Royal Caribbean International.

5. P&O Cruises.

Mali brodovi:

1. Seabourn Cruise Lines.

2. Silversea Cruises.

3. Ponant.

4. Viking.

5. SeaDream Yacht Club.

Kod nas su popularni MSC i Costa jer imaju polaske iz Venecije, Dubrovnika te drugih mjesta u Italiji.

Travel advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal

Krstarenja kojima ćete obići svijet

10 dobrih strana krstarenja

Krstarenje rijekama i kanalima Italije