10 savjeta za jeftinije putovanje

Autor članka:
Podijeli:

1. Počnite štedjeti na vrijeme

Počnete li na vrijeme stavljati na stranu nešto novca za sljedeće putovanje. Odredite si cilj, iznos koji vam je potreban, razmišljajte unaprijed i neka vam motivacija bude avantura koja vas očekuje. Puno ćete se bolje osjećati kada znate da je barem dio džeparca za vaš odmor unaprijed spreman.

2.Rezervirajte putovanja van sezone

Ako nemate djecu školske dobi, najbolje je putovati van sezone. Sve je znatno jeftinije, a i gužve su puno manje pa će time i odmor biti ljepši.

10 savjeta za jeftinije putovanje

3. Izbjegavajte tipična okupljališta turista

Sigurno vam je poznato da je na mjestima koja većina turista posjećuje sve puno skuplje. Izbjegavajte restorane, kafiće i dućane u blizini najbitnijih znamenitosti. Raspitajte se gdje lokalci jedu, istražite destinaciju, i jeste će te puno povoljnije, a vrlo vjerojatno i bolje.

4. Skuhajte nešto i sami

Ako niste fan svakodnevnog obilaska restorana, hotel zamijenite apartmanom ili kućom za odmor gdje ćete moći samo pripremiti obrok i tako uštedjeti znatne iznose. Ako ne želite gubiti vrijeme na kuhanje, u lokalnom supermarketu sigurno ćete pronaći gotova jela mnogo povoljnija nego u restoranu.

10 savjeta za jeftinije putovanje

5. Šetajte, šetajte i šetajte

Svaki grad najljepše ćete istražiti pješke. Tako ćete najbolje upoznati mjesto u kom se nalazite, a i vidjeti puno više nego iz autobusa, vlaka ili podzemne željeznice. Pridružite se i nekom vođenom obilasku tijekom šetnje, od vodiča ćete čuti informacije koje možda sami ne bi otkrili.

6. Ne spavajte u hotelima

Ne mora se godišnji odmor uvijek provesti u hotelu, posebno ako ste ograničeni financijama. Mnoštvo je mogućnosti i web stranica na kojima možete pronaći izvrstan apartmanski smještaj. I jeftinije je i bit ćete u interakciji s lokalcima. Couchsurfing i hosteli su također opcija za mlade putnike željne avanture i ne prevelikih zahtjeva.

10 savjeta za jeftinije putovanje

7. Koristite kodove za popuste

Uštedjeti možete već pri samim rezervacijama smještaja i kupovini karata koristeći kupone za popuste. Bezbroj je portala i grupa na društvenim mrežama na kojima ih možete pronaći, samo treba misliti na vrijeme.

8. Zaigrajte na sreću

Isprobajte nešto potpuno novo i drugačije. Rezervirajte putovanje na slijepo. Potreban je samo period u kom želite putovati i vrstu putovanja, i to je to. Bit će vam ponuđena cijena za povratni let, ali tek nakon što platite znat ćete točno gdje idete. Smještaj i transferi na destinaciji nisu uključeni u cijenu.

10 savjeta za jeftinije putovanje

9. Planirajte troškove unaprijed

Na putovanju uvijek bude i nepredviđenih troškova, računajte s tim na vrijeme. Uvijek morate imati određeni iznos za troškove poput prijevoza, taksi i drugih sitnica tijekom puta.

10. Svakako provjerite i zdravstveno osiguranje!

Travel Advisorputovanja

Pogledajte naš YouTube kanal.

15 razloga zbog kojih je dobro putovati

Horoskop zna kada je najbolje putovati

Nove objave