Travel AdvisorTravel Advisor

Kako najjeftinije na put oko svijeta

 

Ruta putovanja je izuzetno zanimljiva. Posjete se neka od najljepših mjesta na svijetu poput Havaja, ali i gradovi Singapur, Osaka, Los Angeles, Berlin, Barcelona. Predviđen je dovoljno dugi ostanak na nekom mjestu pa su mogućnosti za obilazak drugih mjesta gotovo neograničene.Navesti ću samo nekoliko primjera . Iz Osake je lako posjetiti Tokyo, Kyoto i mnoga druga mjesta. Iz Los Angelesa je čitava Kalifornija u lako dohvatljiva. Od San Diega do San Francisca.

Put traje malo više od mjesec dana, ali toliko i treba za obići svijet. Možda se na nekim mjestima može skratiti, no kad bih sam išao na taj put ostavio bi sve dane. Termini putovanja su kasna jesen. Cijena je nevjerojatna – samo 801 E.

Berlin – Singapore (28th October)
Singapore – Bangkok (31st October)
Bangkok – Osaka (4th November)
Osaka – Honolulu (12th November)
Honolulu – Los Angeles (20th November)
Los Angeles – Barcelona (27th November)
Barcelona – Palma (30th November)
Palma – Berlin (2nd December)

Sve karte treba kupiti posebno, znači svaki let posebno. Nisu vezane, no niti ne trebahu biti pošto nema vezanih letova ili presjedanja. Svaki segment je poseban i bez presjedanja. Letovi su samo po jedan segment, pa putovanje je vrlo lagano i bez stresa. Point to point destinacije bez presjedanja su uvijek najudobniji način putovanja.

Na većini letova nije uključena čekirana prtljaga, no kad bi išao na takav put ne bi niti nosio kofer. Jednostavnije je prati ili kupiti novo pa baciti nego vuči sa sobom po svijetu kofer pun zamazanog veša. Što se ostalih troškova tiče, vjerujem da bi oni koji paze i biraju jeftin smještaj mogli proći za nekih 2.500 E ukupno, a možda i manje.

Čini mi se da je ovo dobra cijena i dobra prilika za sve željne svijeta. Sigurno se može i složiti drugačija ruta. Ako se ne uzimaju vezani letovi mogu se koristiti LCC kompanije na svim kontinentima i nije bitno uzeti povratne karte.

Travel Advisor putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Bili išli u ove zemlje na putovanje ?

Koji gradovi imaju najbolje plaže ?

Sve što treba znati o turbulencijama u avionu

 

 

Previous article10 najboljih šoping ulica svijeta
Next articleJedan dan Afrike – dan u podnožju Kilimanjara