Kako pametno putovati?

pametno putovati

Svaka destinacija na koju odlučite otputovati specifična i treba o tome unaprijed misliti.

Kako o ponašanju, kulturi i navikama lokalnog stanovništva, tako i onom što imati sobom i što odjenuti kako bi se prilagodili mjestu na koje idemo, lokalnoj kulturi i vremenskim prilikama.

Putovanja služe odmoru, punjenju baterija i stjecanju novih iskustava. Iako im prethodi istraživanje i priprema, kada idete na put u nepoznato, neke predrasude treba odbaciti. Svako putovanje je novo iskustvo i nosi nove poglede i znanja koja mijenjaju i šire pogled na raznolikost i svijet.

 pametno putovati

Ako putujete na Bliski Istok ne nosite mini suknje, kratke i dekoltirane majice ili kratke hlače. Ako se odlučite na haljinu, neka bude duga i nikako nemojte imati duboki dekolte.

Skupi nakit, dijamantno prstenje, ogrlice ili zlatne satove, koji se vrlo lako prepoznaju uvijek izbjegavajte nositi jer bi mogli postati meta lopova.

 pametno putovati

Otvorene cipele, sandale i natikače mogu biti vrlo nepraktične. Mnogi se osjećaju najugodnije kad nose tenisice, a u mnogim zemljama savjetuju vas da nosite cipele i nikako sandale ili bilo kakvu otvorenu obuću.

Nacionalna zastava neke zemlje na odjeći je značajka koja ne bi trebala biti javno izložena, jer nikada ne znate kakvu reakciju može izazvati.

Ne nosite ruksak jer je jedna od karakteristika tipičnog turista koji su omiljena meta lopova na prenapučenim turističkim destinacijama.

Skupu tehniku poput mobitela, kamera i fotoaparata danas svi imamo i teško možemo bez nje, ali na putu je uvijek imajte na oku i budite oprezni. Pazite gdje je i koliko oprezno koristite.

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako se odjenuti u Indiji?

Kako se odjenuti za put avionom?

Kako koristiti kartice na putovanju?