Search
Close this search box.

Kako s djecom na Maldive

Autor članka:
Podijeli:

 

Letjeli smo iz Zagreba. Let Zagreb-Doha- Male. Kupili karte u vrijeme kad je avio kompanija imala akciju.
Putovali smo s dvoje djece (3.5 i 6 god). Djeca iznad dvije godine plaćaju avionsku kartu po jednakoj cijeni kao i odrasla osoba.

Kako s djecom na Maldive
Cijelo putovanje smo išli u vlastitom aranžmanu, a ne preko agencije.
Razlog: i inače kad putujemo volimo sami sve organizirati, a što se tiče Maldiva agencije većinom vode na Sun island 7 dana.

Maldivi nisu samo fancy, luksuzni, privatni otoci (resorti). Osim resorta gdje možete vidjeti samo turiste i osoblje, mi smo željeli vidjeti i lokalni otok i osjetiti kako lokalci tj. Maldivci žive. Pa smo naše putovanje podijelili na pola – pola. Ovim putopisom zapravo želim pokazati da Maldivi nisu toliko nedostižni i skupi koliko ljudi misle ako se ide na lokalne otoke.

Nigdje na svijetu ne postoji destinacija koja ima toliki raspon cijena u smještaju kao Maldivi. Na lokalnome otoku se može noćiti od nekih 60 eura za dvoje, a gornja granica u resortima ide u nebesa. Ne postoji granica. Noć može biti po 100 000 kn. Da!
Tek unazad par godina dozvoljeno je da otoci na kojima žive lokalci počinju primat turiste. Dosta sam čitala o njima i odlučili smo se za otok Thoddoo (čitaj Turdu).
Najlakše ga je istraživati rentanjem bicikla što smo i napravili.

Kako s djecom na Maldive
Thoddoo nazivaju još “zeleni otok” jer trećina otoka su plantaže papaje, lubenica i ostalog tropskog voća. Priče, koje sam čitala na raznim forumima da su rajske plaze Maldiva samo na privatnim otocima totalno su pale u vodu. Nama je bila ljepša i mirnija plaža te tirkiznije more na Thoddou nego u resortu.

Zato savjetujem da ako birate lokalni otok nemojte ići u Maafushi i druge turistički nabijene, nego malo dalje otočiće. Naš je bio uru vremena gliserom od aerodroma.
Lokalni otoci imaju poseban šarm jer nisu još turistički razvijeni, imaju samo desetak Guesthouse objekata za turiste.

Za par godina će postati puno turističkije jer se dosta gradi koliko smo vidjeli. Vlada prava domaća atmosfera, a domaćin nam je svaki dan za večeru peka ribu koju je taj dan ulovio. Alkohol je zabranjen. Nekima je to mana lokalnih otoka, ali nama stvarno u tom raju nije falio alkohol.
Maldivljani su izuzetno dragi i ljubazni prema strancima, pogotovo prema djeci. U dućanu djeci daju voće da probaju i nude slatkiše.

Bandos

Druga bitna stavka je velika razlika u cijeni smještaja. Usporedbe radi, za jednu noć u resortu možete spavati četiri noći na lokalnom otoku. U našem slučaju je takva razlika. A resort po mom mišljenju ne daje toliku vrijednost za novac.

Kako s djecom na Maldive
Na plazi na Thoddou može se uzeti njami tropsko voce za dolar dva. Savršeno.
Plusevi za resort: kućica/vila odmah na plazi, veći izbor hrane, ljepši luksuzniji smještaj i puno aktivnosti koje svaki dan organiziraju za djecu (traženje Nema, lov rakova, utrka rakova, bojanje kokosa, dječji disco…).

Kako s djecom na Maldive

Kako s djecom na Maldive ?
Realno, djeca su imala vise zabave nego mi. Izabrali smo resort Bandos koji je dosta “kids friendly“. Iznenadili smo se koliko ima familija s djecom i penzića.
Plaže i ljepota mora i podmorja iste su. Raže, baby sharkove, kornjače i sve šarene ribice mogu se vidjeti i u resortu kao i na lokalnom otoku.


Išli smo s domaćinom na ronjenje s kornjačama. Predivno iskustvo.

I da, takvi izleti s lokalnog otoka su skoro duplo jeftiniji nego iz resorta. Savjet: ponesite obavezno sa sobom cijelu ronilačku opremu. U resortima se dosta plaća najam, a na lokalnim otocima znaju domaćini dati svoje besplatno.

Kako s djecom na Maldive
Nismo se teleportirali na Maldive. Kako s djecom na Maldive ? Nije lak put ( do Zagreba, dva aviona, i gliser/ hidroavion do otočića), no brzo se sve zaboravi kad se stigne.
Ovo je naš dojam i kako smo mi doživjeli Maldive. Svakako će se svi složiti da su pravi raj i odmor za dušu i bijeg od zime.


Nadam se da će ovaj izvještaj nekome pomoći za planiranje putovanja na Maldive.

Pretplatite se na naš YouTube

Travel Advisorputovanja

 

Nove objave