Kina je predstavila prototip novog superbrzog vlaka

Kina je predstavila prototip novog superbrzog vlaka dizajniranog da postigne brzinu do 600 km/h. Trenutno je super-brzi Maglev u pogonu samo u Kini, a maglev transportni sustavi u Japanu i Južnoj Koreji.

Vlak je dizajniran da postiže brzinu od 600km/h te bi vrlo lako mogao postati alternativa avionskom prijevozu” – tvrde iz razvojnog tima.

prototip novog superbrzog vlaka

Tehnologija koristi jake elektromagnete koji podižu i tjeraju vlak prema naprijed. Bez problema s trenjem između kotača i tračnica i uz manje buke i vibracija, maglev vlakovi postižu znatno veće brzine od klasičnih vlakova.

Šangajski Maglev, s najvećom operativnom brzinom od 431 km/h, prevozi putnike na dionici između šangajske zračne luke  i centra grada od 2003. godine. Udaljenost od 30 km pokriva u 7-8 minuta.

prototip novog superbrzog vlaka

Maglev vlakovi nisu jedini superbrzi vlakovi. Linija Peking – Šangaj je još od 2017-e godine povezana s Fuxing vlakovima koji postižu brzinu do 350km/h.

Kina nije jedina zemlja koja eksperimentira s maglev tehnologijom. Japanski SC Maglev je 2015. godine oborio vlastiti svjetski rekord dostigavši 603km/h tijekom probne vožnje. Prototip novog vlaka će biti još brži.

Japan gradi novu maglev liniju između Tokija i Nagoje, koja bi se trebala otvoriti 2027. godine.

prototip novog superbrzog vlaka

Japan, Južna Koreja i zapadnoeuropske zemlje, uključujući Francusku, Italiju, Španjolsku i Njemačku, imaju razvijenu infrastrukturu brzih vlakova. Kina je na vrhu svjetske ljestvice u korištenju željeznica, Slijede Indija, Japan, Rusija i Francuska. U omjeru u Kini se koristi željeznica više od deset puta nego u Francuskoj koja je peta na ljestvici. Prema broju prevezenih putnika je Japan na prvom mjestu.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Fascinantna Kina

Što treba znati prije prvog putovanja u Kinu

Kina će do 2030. godine postati najpopularnija destinacija na svijetu