Kirurg spasio život na letu iz Paname u Pariz

ima li doktora u avionu

‘Donesite mi opremu, moram ga operirati’

Dr. Anel Okić, liječnik iz Tuzle letio je iz Paname za Pariz. Tri sata nakon polijetanja čuo je da putnici traže doktora. U stražnjem dijelu aviona sjedio je mladić u teškom zdravstvenom  stanju. Anel se nije ni trena premišljao, zatražio je dostupnu opremu i odlučio operirati.

Putnik  kojem je trebala pomoć imao natečeno koljenu, ranu koja se inficirala i povišenu temperaturu. Objasnio je kako je bio u panamskoj džungli, te ga je nešto ugrizlo.

Bilo je riskantno, ali liječnik nije imao izbora, mladić je bio jako loše i bio mu je ugrožen život. Uz pomoć posade zrakoplova otvorio je ranu i očistio je, te zamotao nogu. Kako je sumnjao i na alergiju dao mu je infuziju hidrokortizona, a kada se stanje malo stabilizirao dao mu je i antibiotik širokog spektra.

Priznao je da ga je bilo strah da nešto ne pođe krivu, a pogotovo kada se zna da operaciju obavljao nekoliko tisuća metara iznad zemlje.

Iako se mnogo toga moglo zakomplicirati operirani putnik već nakon dva sata osjećao se dobro. Radi se o avanturistu koji snima videoklipove na ekstremnim mjestima.

Kao zahvalu na svoj humani čin dobio je besplatan let i vaučer da kupi što želi.

Doktoru koje je dokazao da se liječničkom pozivu ne bježi ni na godišnjem, ni na putu, pa ni na letu zahvalilo je 300 putnika uključujući posadu pljeskom. 

Hrabrom čovjeku i liječniku koji je i na svom godišnjem odmoru i u ekstremnim uvjetima stavio ljudski život na pravo mjesto i spasio mladića po slijetanju zahvalio je i pilot.

Prije puta sigurno nije ni slutio da će mu putovanje na godišnji  u Kolumbiju ostati doživotno u sjećanju po ovakvom događaju. Putovanje u Kolumbiju sa suprugom bilo je 70. putovanje ovog Zeničanina koji voli obilaziti svijet.

Posjetite naš YouTube kanal.

Najveći aerodromi na svijetu

Broj putnika na najvećim regionalnim aerodromima raste

Koje kompanije nude internet u avionu?