Koji je najposjećeniji grad u 2023. godini?

Autor članka:
Podijeli:

Najposjećeniji grad je Istanbul

Istanbul je fascinantni spoj istoka i zapada, s bogatom poviješću koja seže tisućama godina unatrag. Ovaj grad nudi nevjerojatnu raznolikost arhitekture, od drevnih bizantskih i osmanskih spomenika do suvremenih nebodera. S pulsirajućim bazarima, živopisnim ulicama i prekrasnim pogledima na Bospor, Istanbul je nevjerojatan spoj kulture, povijesti i modernog života.

Ovaj uzbudljivi grad je prema statistikama prošle godine bio najposjećeniji grad na svijetu. U 2023. godini posjetilo ga je čak 20,2 milijuna turista, pokazuju podaci kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor International.

Kada pomislite na njegovu arhitekturu, fascinantnu povijest, nevjerojatne delikatese i čaj, i nije neko iznenađenje što je upravo Istanbul na prvom mjestu.

Simit i čaj u Istanbulu
© Pinterest

“Istanbul je magnet za putnike iz Ujedinjenog Kraljevstva i turiste širom svijeta, zahvaljujući bogatoj kulturi, povijesti i geografiji koja ga čini jedinstvenim i fascinantnim”, rekao je Lee Dobson, osnivač turističke stranice Travel City. “Smješten na dva kontinenta, Europi i Aziji, Istanbul nudi neusporedivu mješavinu istočnih i zapadnih tradicija, vidljivih u njegovoj arhitekturi, tradiciji i svakodnevnom životu”, nadodaje.

Pogled na Istanbul
© Desert Morocco Adventure from Unsplash

Na drugom mjestu najposjećenijih gradova u prošloj godini nalazi se London, a slijedi Dubai na trećem mjestu. Na četvrtom se mjestu nalazi još jedna turska destinacija – Antalija, prenosi Metro.

Najposjećeniji gradovi na svijetu u 2023. godini su:

  1. Istanbul
  2. London
  3. Dubai
  4. Antalija
  5. Pariz
  6. Hong Kong
  7. Bangkok
  8. New York
  9. Cancun
  10. Meka

Autor naslovne fotografije: © Ante Samaržija from Unsplash

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Kako i gdje po Istanbulu

Istanbul: grad prepun mana koje mu baš sve oprostite zbog duše koju ima

Nove objave