Travel AdvisorTravel Advisor

Konferencija Business u sportu

Konferencija Business u sportu upoznat će vas s ekonomskim aspektom sportskog svijeta

Konferencija Business u sportu (BUS) projekt je Hrvatske studentske asocijacije, najstarije studentske udruge koja već 29 godina uspješno organizira razne projekte, predavanja i konferencije namijenjene razvoju studenata i mladih. Trudom i radom marljivih studenata volontera konferencija iz godine u godinu oduševljava sve zaljubljenike u sport, studente i mlade općenito. Ako se pronalazite u nekom od njih, garantiram da će vas konferencija oduševiti.

BUS konferencija je godišnji sportski događaj koji okuplja najuspješnije pojedince iz svijeta sporta. Kroz interaktivna predavanja i panele svim zainteresiranima i prisutnima otkrivaju pozadinu uspješnih sportskih priča i pokušavaju približiti drugu stranu sporta – ekonomsku. BUS konferencija se inače tradicionalno održava u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu gdje se u pauzama govornici i prisutna publika druže, razmjenjuju pitanja i zabavljaju.

© Hrvatska studentska asocijacija

BUS konferencija i novo normalno

Kao i svi drugi, i BUS konferencija morala se prilagoditi novom normalnom te će se ove godine održati virtualno. Iako hvata tuga što se nećemo družiti kao i prije, možda ova situacija ima i svojih prednosti – iz svog toplog doma i udobnog naslonjača možete čuti najzanimljivije sportske priče. Virtualno druženje održat će se preko platforme Zoom u četvrtak, 11. ožujka 2021. godine. Sve što trebate napraviti je prijaviti se, a to možete učiniti na stranici događaja na Facebook-u.

Ove godine ćete moći čuti zanimljive priče od strane tri govornika, a panel će vas definitivno oduševiti. Do čega vas može dovesti vjera u samoga sebe, koliko je oprema bitna u sportskom svijetu, a koliko glava te kako se dobro osjećati u svom tijelu samo su neke od tema o kojima ćete na konferenciji saznati nešto više. Nažalost, još vam ne mogu otkriti tko će biti ovogodišnji sudionici na konferenciji jer nešto ipak mora ostati tajna. Mogu vam samo preporučiti da pratite Facebook i Instagram profile konferencije gdje ćete na vrijeme saznati sve detalje.

Sudjelujte u sportskom kvizu

Kao i svake godine, organizatori su se pobrinuli da nekako nagrade posjetitelje. U pauzi za ručak očekuje vas sportski kviz, a one najbolje će i nagraditi. Ako ste natjecateljskog duha, dobro se pripremite jer vas očekuju pitanja iz hrvatskog sportskog svijeta. Prisjetite se najboljih hrvatskih sportskih uspjeha, najboljih hrvatskih sportaša, ali i prošlogodišnje konferencije jer nikada ne znate što vas mogu pitati. Ako nikada niste bili na konferenciji i još uvijek se dvoumite hoćete li prisustvovati ovogodišnjoj, u nastavku otkrijte tko su bile glavne zvijezde prošle godine.

BUS 2020.

Prošlogodišnja konferencija održana je u zadnji čas, samo nekoliko dana prije nego se sve zatvorilo. Kada se prisjetim tog dana, kako smo bez pameti i briga uživali u konferenciji, normalni dani mi nedostaju još više.

Mislim da brojke govore same za sebe:

  • 400 sudionika
  • 7 panelista
  • 2 moderatora
  • 4 govornika
© Hrvatska studentska asocijacija

Zanimljiva predavanja oduševila su publiku

Konferencija je započeta prigodnim govorima glavnog voditelja projekta, predstavnika Ekonomskog fakulteta i Grada Zagreba. Prvi je na redu bio nogometni menadžer Andy Bara kojeg je intervjuirao voditelj konferencije Davor Cota. Ispričao je kako je napredovao u karijeri te kako zapravo izgleda život nogometnog menadžera. Odgovarao je i na pitanja publike, a na svako je imao i zanimljiv odgovor. Zatim je uslijedilo predavanje Ante Bogdanića na temu “Brendiranje Hrvatske kroz sport”, a nakon njega na pozornicu su se popeli Mirna Grozdanić, Vladimir Miholjević i Renato Čengić te moderatorica Zrinka Grancarić. Sudjelovali su u panelu “Organizacija sportskih događanja” gdje su ispričali što sve stoji iza organizacije nekog sportskog natjecanja.

© Hrvatska studentska asocijacija

Uslijedila je pauza za ručak i sportski kviz gdje su oni najbolji nagrađeni odličnim nagradama. Uslijedila su još dva predavanja. Bivši košarkaš Matej Mamić ispričao je kako se snašao kao sportaš i sportski direktor te je opisao put koji ga je odveo do poduzetničkog pothvata. Iz košarkaškog svijeta smo se prebacili u nogometni jer je Tomislav Globan održao zanimljivo predavanje na temu “Trendovi u nogometnoj industriji u Europi”.

Konferencija je završena panelom “BUS za Tokyo” u kojem su sudjelovali sportaši Martin Sinković i Tin Srbić, košarkaški izbornik Veljko Mršić te predstavnik HOO-a Damir Šegota uz vodstvo Marka Šapita.

© Hrvatska studentska asocijacija

Nadam se da sam vam barem malo povećala interes za konferenciju te da ćete se odlučiti biti dio najbolje sportske konferencije. Ono što je sigurno jest da će biti i zabavno i poučno. #uhvatibus, pronađi link za prijavu na Facebooku i postani dio ove sportske priče.

© Hrvatska studentska asocijacija

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Video sa skijanje pogledaj ovdje.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous article12 atrakcija koje možete posjetiti u Krakovu
Next articleVal d’Isere i Tignes: Poznata francuska skijališta