Travel AdvisorTravel Advisor

Kruzeri se vraćaju, ali ih ne žele svi

Kruzeri se vraćaju na Mediteran

Usprkos sve većem broju zaraženih kruzeri su odlučili pokrenuti krstarenja. Iako imaju image brodova smrti zbog prvih zaraza koje su detektirane na brodovima i čiji su putnici morali tjednima ostati zatvoreni na brodu, oni misle da se to zaboravilo.

Sumnjam da će putnici pohrliti na kruzere.

Talijani zabranjuju izlazak putnika osim u zatvorenim grupama kako se ne bi miješali s lokalnim stanovništvom. Dubrovčani su se suprotno tome pomamili za gostima te su odmah kontaktirali kompanije moleći ih da posjete njihov grad.

MSC Grandiosa je prvi bod koji je krenuo iz Genove.

Iz kompanije javljaju da su poduzeli sve moguće mjere kako bi se putnici osjećali sigurno. Mjeri im se temperatura i testira ih se prilikom ukrcaja. Ako prođu test mogu se ukrcati. Na samom brodu se nastavljaju zaštitne mjere. Svakog dana će se mjeriti temperatura. Putnici će biti limitiranog kretanja i zadržavanja u zajedničkim prostorima, dakle nije nešto što su bukirali i što je gušt na krstarenju. Te će mjere biti na snazi za vrijeme trajanja pandemije. Ako prvo putovanje prođe dobro MSC Magnifica će zaploviti na ruti prema grčkim otocima.

Iz Costa Cruise su najavili polaske od 6.9. iz Trsta. Krstarenja nisu bez rizika bez obzira na poduzete mjere i testiranja. Putnici se u naprijed žale da neće moći samostalno na obali prošetati gradovima.
Lučke vlasti su također nesigurne oko toga kako će to izgledati i može li biti novi izvor širenja zaraze. Venecija, za sada, ne prima brodove. Grupa No Big Ship aktivno lobira na permanentnom ukidanju Venecije kao mjesta u koje će dolaziti veliki kruzeri. Pratit ćemo razvoj situacije i vijesti s Mediterana.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – Putovanja

Previous articleJe li Visoko središe svijeta?
Next articleNajljepše vinske regije Europe