Travel AdvisorTravel Advisor

Posjetili smo prekrasnu kuću za odmor na samo 15 minuta udaljenosti od Zagreba

Ako niste čuli, Turistička zajednica Zagrebačke županije je otvorila novi portal pod nazivom odmornikadbliže.hr. U slučaju da niste, ne brinite, nismo ni mi do nedavno. Taj portal, kako izgleda, je skup kuća za odmor, vinskih cesta i drugih interesantnih lokaliteta na području Zagrebačke županije.

http://www.odmornikadblize.hr/

Znači sve što bi moglo biti zanimljivo domaćim i stranim turistima, a pogotovo onima iz Zagreba koji se vikendom zažele mira i mjesta gdje mogu odmoriti nakon obilaska ovih prekrasnih dvoraca oko Zagreba.

Je li stranica kvalitetna?

Da, to smo se i mi pitali. Upravo zato smo odlučili napraviti mali izlet u jednu od tih kuća za odmor navedenih na stranici (kao sve nam je teško). Željeli smo vidjeti koja je kvaliteta toga što se nudi, je li problematično se snaći i kakvi su domaćini.

Prvo što vidite nakon što dođete na glavnu stranicu je izbornik za “ruralna utočišta”, “destinacije”, “okusi tradicije” i “vinske ceste”. Vjerojatno možete pretpostaviti što svaki taj izbor predstavlja, ali pošto mi znamo što tražimo (neko mjesto za održavanje našeg sumanutog roštiljanja) otišli smo malo niže i naišli na ovu mapu.

odmornikadblize.hr

Ova mapa, kao što vidite, vam daje izbor i lokaciju svega što bi vas tu moglo zanimati. Ovo je super, pošto možete sebi upriličiti što se gdje nalazi i odlučiti što vam je najbolji izbor.

I tako, odlučili smo kliknuti na jednu od ponuđenih ispod Velike Gorice, da bismo opet mogli napraviti đir oko tamošnjih prekrasnih drvenih kapelica. Par klikova kasnije, cap cap cap, i rezervirali smo si smještaj u kući za odmor Katulić bez ikakvih problema.

Kuća za odmor Katulić

Krenusmo na put, i nakon samo 15 minuta drndanja autom nas je dočekala čista divota skrivena na proplanku iza male šumice. Ova kuća za odmor, ili prije “mini-resort” (kako i sami sebe nazivaju), uistinu dobro utjelovljuje svoju svrhu. Čim smo je vidjeli, odmah smo zaželjeli uskočiti u bazen. No, prije toga, morali smo se upoznati s domaćinom.

odmornikadblize.hr

Domaćin je iznimno ljubazan čovjek koji svoju kuću za odmor iznajmljuje već godinama. Ispričao nam je kako je njegova kuća za odmor jako popularno mjesto za djevojačke večeri, ali i za roštilje te ostale proslave. Kako kaže, najčešće dolazi slaviti ekipa iz Zagreba, ali znaju dolaziti i iz udaljenijih kutaka Lijepe naše.

odmornikadblize.hr

Za sve posjetitelje zna nerijetko organizirati catering i roštilj, ako se unaprijed dogovori. Jedini problem tu je što je mjesto toliko popularno da se treba podosta unaprijed javiti, da bi se mogli smjestiti. No, čekanje se stvarno isplati.

odmornikadblize.hr

Sam taj “mini-resort” ima veliki vanjski bazen (ou jea) koji će vas odmah na ulazu primamiti na skok, vanjski i unutrašnji hidromasažni bazen (jacuzzi) za pet osoba i saunu. Ukratko, tu nam nije nedostajalo wellnessa, opuštanja i čiste uživancije.

Uz to, imate pristup i svoj potrebnoj opremi za ludarije s ekipom. Kraj bazena ćete naći ležaljke, stolove, stolice, suncobrane, roštilj, peku i ražanj. Imaju i igralište za djecu, tako da možete ići i s obitelji.

odmornikadblize.hr

Mi nismo bili nešto raspoloženi za bicikliranje, ali pošto je sama kuća za odmor smještena unutar Zelenog prstena Zagrebačke žuanije, okolicu možete istraživati po biciklističkim stazama. Ako se odlučite na bicikliranje, preporučamo da posjetite i okolne muzeje te drvene kapelice koje smo već spomenuli.

odmornikadblize.hr

Ako budete dolazili u ovu kuću za odmor, nemojte se čuditi ako vam na povratku budu izbrazdani prsti na rukama od predugog obitavanja u jacuzziju i ako vas odmah obuzme želja za povratkom. Znamo da nas je.

Što još vidjeti?

Pisali smo o ovoj kući jer smo je posjetili, ali to je daleko od svega što nudi ova stranica. Tu ima ponešto za svakoga; od dobrih mjesta za posjetiti, do vinskih cesta na kojima možete okusiti izvrsna vina i zabavnih aktivnosti.

Na primjer, našli smo ovu predivnu kuću za odmor u šumici kraj Samobora koja je također super mjesto za odmor s ekipom. Ova je za malo veće ekipe, pošto ima mjesta za do deset ljudi, a isto ima bazen i jacuzzi. Ako vam se sviđa, onda preporučamo da usput posjetite i osjetite ove stvari u Samoboru.

odmornikadblize.hr/

U obilasku Samobora preporučamo Grgosovu špilju, jer se tamo nalazi i divni mali bistro Kod špiljekoji isto možete kontaktirati putem stranice. Ukratko, na stranici ćete uz smještaj naći i super mjesta za klopu.

http://www.odmornikadblize.hr/

A poslije klope, da sagorite koju kaloriju, možete se okušati u biciklizmu brojnim biciklističkim rutama kroz Zeleni prsten, ali i poučnim stazama ako bicikliranje nije vaš đir. Toplo preporučamo istraživanje stranice jer će svatko za sebe naći neku finu kućicu, dobru hranu, super vino i sjajno mjesto za izlet.

http://www.odmornikadblize.hr/

Naša ocjena 

Sve u svemu, u kući za odmor nam je bilo stvarno divno. Nemamo se na što požaliti. Proces rezerviranja, dolaska, obitavanja i odlaska je bio jako lagan. Kuća za odmor je bila sjajna, kao i odmor u toj kući. Zato ćemo definitivno opet koristiti ovu stranicu kada se zaželimo malo mira nedaleko od Zagreba, a isto preporučamo i vama.

Previous articleOkolica Zagreba nudi vina u kojima su uživali Beethoven i Charlie Chaplin
Next articleSingapur uveo robotskog psa koji tjera ljude da se drže distanciranja