Travel AdvisorTravel Advisor

Ovaj grad u Italiji prodaje kuće za 1 euro, ali pod jednim uvjetom

Ako ste uvijek sanjali o tome da samo se isključite iz svega i odete živjeti u mali talijanski grad, sada to i možete. I to za cijenu koja je manja od šalice kave.

Grad Cinquefrondi, u južnoj regiji Calabria, je ušao u projekt s nekoliko drugih talijanskih gradića gdje prodaju stare i napuštene kuće za simboličnu cijenu od 1€. Ovaj projekt je napravljen da bi se ti gradići obnovili i ponovno oživjeli jer, kao i u Hrvatskoj, brojna sela i mali gradići su postali potpuno zapušteni.

Cinquefrondi je u trojedinstvu prirodnih ljepota – u središtu je Nacionalnog parka Aspromonte i nije daleko od Tirenskog i Jonskog mora (samo pola sata autom). Također, cijelo područje se nalazilo u Magna Graeciji, a i dalje se mogu vidjeti ostatci helenističkog doba među vijugavim cesticama malog gradića.

Osim toga, regija u kojoj se nalazi grad je poznata po tome da ima najmanje slučajeva korona virusa u cijeloj Italiji. Tako da, ako vas je strah od zaraze, tu nećete naći puno kašljanja i kihanja. Sve u svemu, neloše mjesto za skrasiti se.

Bilo tko može zatražiti jednu od kuća, bez obzira na nacionalnost ili bilo kakve druge birokratske zavrzlame, ali neki određeni uvjeti ipak postoje.

Naime, kuća u gradiću košta simboličnih jedan euro, ali kupci moraju garantirati da će pokrenuti obnovu te kuće unutar tri mjeseca od kupnje nekretnine(i moraju završiti s obnovom unutar tri godine). Također, moraju imati sva potrebna osiguranja te platiti brojne dosadne birokratske troškove.

Ako vas nakon ovog svega ipak zanima kupnja kuće, sve što trebate ispuniti je forma koja se može naći na stranicama grada. Tu ćete naći i sve kuće koje su u ponudi, zajedno sa svojim slikama, opisima i lokacijama unutar Cinquefrondija.

Tako da, ako vas i dalje bocka želja za bijegom od svakodnevne rutine, informacije za kupnju kuće ćete naći na ovim stranicama.

Previous articleZagrebačka županija u tri riječi – Odmor nikad bliže
Next articleOvo talijansko selo daje besplatan smještaj turistima, samo se treba prijaviti