Djed Božićnjak preleti 510 000 000 kilometara u jednoj noći

Autor članka:
Podijeli:

 

Kuda Putuje Djed Božićnjak

– 510 000 000 kilometara u jednoj noći? Djed Božićnjak noćas je, na svom putu oko svijeta  prošao 510 000 000 kilometara! Putovao je brzinom od 10,703,437.5 km/h.

Na Badnjak, Djed Božićnjak je svake minute posjeti 390 000 tisuća domova. Ako u svakom pojede samo jedan kolačići. Noćas ih je pojeo 71 700 000 000. Božićnjak sobom nosi dugi spisak djece koja su cijele godine bila dobra. Na tom su popisu adrese sve djece svijeta. Svake godine djece je na svijetu više, pa je i djedičin popis duži. Sve je manje vremena za obići svu dobru djecu.

Djed Božićnjak u srcima djece ostaje zauvijek. Tko bi zaboravio simpatičnog starca koji donosi igračke i druge darove za Božić?

djed božićnjak

Odraslima je simbol blagdanskog duha i nesebičnog darivanja. Djed Božićnjak u različitim zemljama različito se i zove. Saint Nicholas, St. Nick, Kris Kringle, Pelznickel. Kako god ga nazvali, uvijek se radi o onom istom debeljuškastom, niskom, veselom starcu sa dugom bradom, u crvenom odjelu sa bijelim krznom.

djejd mraz

 

Djed Božićnjak na svoje putovanje obično započne na Pacifiku, i zatim se kreće prema zapadu. Povijesno prvo posjećuje pacifičke zemlje, zatim Novi Zeland i Australiju. Slijedi Japan, Azija, pa preko Afrike u Zapadnu Europu, Kanadu, SAD, Meksiko i Središnju i Južnu Ameriku.

Imajte na umu da ruta Djeda Božićnjaka ovisi i o vremenu, koje je za Božić nepredvidljivo. Danas, Na Božić , nakon što otvorite darove, možete na internetu pogledati rutu kojem je Djed Božićnjak putovao.

Originalni božićni pokloni

Putovanje prati NORAD

djed božićnjak

NORAD, inače  zadužen za nadzor zračnog prostora djeci i odraslima od 1955. nudi mogućnost da prate put Djeda Božićnjaka. Tradicija je započela zbog pogreške! U reklami koja poziva djecu da nazovu Djeda Božićnjaka greškom je objavljen broj telefona NORAD-a. Kako se šef njihova pozivnog centra odlučio odgovarati na pozive, običaj se nastavio. Volonteri u pozivnim centrima svake godine odgovore na preko 70 000 poziva u 200 zemalja širom svijeta. Djed božićnjak je vrlo zauzet. Advent u Hrvatskoj

Božićni sajmovi u Europi

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Romantični Obertauern

Neobični i prekrasni božićni običaji diljem svijeta

 

 

 

 

 

Nove objave