Travel AdvisorTravel Advisor

Na Kvarneru znaju kako brendirati ponudu

 

TZ Kvarnera provodi projekte brendiranja ponude koji su se pokazali iznimno korisno za posjetioce.

Kvarner ima dugu tradiciju obiteljskog smještaja. Tradicija je duža od 170 godina stoga na Kvarneru i jesu najvjerniji gosti. Sobe, apartmani, kuće za odmor, mali kampovi i pansioni pružaju onaj posebni odnos između domaćina i gosta kojeg putnici toliko cijene i poštuju.

Kvarner Family

Turistička zajednica Kvarnera je pokrenula projekt kontrole kvalitete i brendiranja obiteljskog smještaja. Kvarner Family je postao prepoznatljivi garant kvalitete na kojeg se oslanjaju mnogi turisti prilikom individualne rezervacije smještaja. Za razliku od mnogih online travel agencija koje nude neprovjereni smještaj na svojim stranicama, djelatnici turističke zajednice pregledavaju ponudu.  Znamo za tisuće prevara koje svake sezone dožive turisti koji su stigli na odredište kako bi otkrili da fotografije i opisi koji su objavljeni na nekoj od stranica za buking ne odgovaraju istini. Takva situacija lako može pokvariti odmor koji se željno očekuje čitave godine.

…Sinisa Gulic

Tome su doskočili u TZ Kvarnera kad su 2011. odlučili provesti svoju kontrolu kvalitete. To je vrlo bitna razlika od drugih jer garantiraju kvalitetu. Osobno kad bi rezervirao smještaj uvijek bi prvo odabrao takav za kojeg znam da fotografije i opis odgovaraju istini. Rezultat te akcije je vidljiv ponovo svake godine. Na Kvarner se gosti vraćaju, ne rijetko i generacijama. Kroz odnos domaćina i gosta se stvaraju dugogodišnja prijateljstva i povjerenje u očekivano.

Objekti ili boje rečeno domaćinstva s oznakom Kvarner Family se nalaze u svim dijelovima županije. Ugodan smještaj i dodatni sadržaji prema želji gostiju su garancija kvalitete u kojoj su svi dobitnici. I gosti i domaćini. Stalna edukacija i rad na kvaliteti ponude su bitni u današnje vrijeme brzih promjena tržištaZnamo li da je gotovo 50% svih smještajnih kapaciteta obiteljski smještaj, jasno nam je zašto se treba brinuti o ponudi. Oznaku standarda Kvarner Family je do sada zaslužilo više od 550 objekata.

…Siniša Gulic

Zadovoljni gosti tako imaju više vremena i volje za istraživanje regije i izlete. Strani gosti su često vrlo aktivni pa ih osim kupanja zanimaju razne kulturne i prirodne atrakcije u regiji. Kvarner je područje u kojem se mogu doživjeti razne atrakcije.

arhiva TZ Kvarnera

Mnogi turisti dovode i svoje kućne ljubimce. Takvi gosti će potražiti smještaj u objektima s dodatnom oznakom kvalitete Kvarner Family – Pet Friendly. Takva su domaćinstva specijalizirana da boravak kućnih ljubimaca i njihovim vlasnicima učine što ugodnijim. Za sada oko 70 objekata ima tu oznaku. Mnoga mjesta su označila posebne plaže za pse.

http://www.kvarner.hr/turizam/otkrijte_kvarner/o_kvarneru/Plaze/Plaze_za_pse

Sergej Ceric Kovacevic

Vožnja biciklom  i istraživanje na dva kotača su sve popularniji. Mnogi bi rekli da ono što je nekada bio po popularnosti tenis, danas je bicikliranje. Na Kvarneru su se i na to pripremili te uveli oznaku Kvarner Family – Bike Friendly. U takvom se smještaju nude posebni sadržaji koji bi mogli zatrebati takvim gostima. Biciklistički su stručnjaci izabrali za vas devetnaest mogućih biciklističkih staza. Pojedinosti možete naći na linku.

Sergej Ceric Kovacevic

http://www.kvarner.hr/biciklizam/index.html

Oznaka Kvarner Family – Hike Friendly je namijenjena gostima koji vole aktivni odmor i pješačenje. Ova vrsta aktivnosti na Kvarneru ima mnogo mogućnosti, Gorski kotar, otoci, priobalje pa i gradovi pružaju brojne zanimljive rute i staze. Prava kombinacija mora i planina. S jedne strane Lungo mare s druge N.P. Risnjak. U dva dana, dva svijeta pa onda na otoke na otkrivanje trećih svjetova. Idealna kombinacija za hiking. Naravno i planinarenje je veliki dio ponude. Ljeti i zimi planinari otkrivaju ljepote prirode.

http://www.kvarner.hr/turizam/sto_raditi/Avanturizam_i_sport/Planinarenje_i_hodanje

Oznaka kvalitete Kvarner Family Agency je namijenjena turističkim agencijama koje se bave posredovanjem iznajmljivanja obiteljskog smještaja s oznakom Kvarner Family.

…Frank Heuer

Kvarner Gourmet i Kvarner Food

Osim smještaja i ljepota prirode te bogate kulture, jednako je važna gastronomska ponuda. Znamo da mnogi putnici posjećuju europske i svjetske regije upravo zbog hrane, a na Kvarneru se ima što ponuditi. To su prepoznali i suci Michelina, Gault&Millau, Falstaffa i drugih. Zvjezdice, kapice, preporuke te vlastiti brendovi Kvarner Gourmet i Kvarner Food su tu kako bi olakšali gostima pri izboru restorana. Lokalna ponuda bazirana na regionalnim namirnicama je bila pravi izazov za chefove koji su mogli razviti svoju kreativnost.

Projekti Gourmet i  Food je oznaka kvalitete Turističke zajednice Kvarnera kojim se potiče bolja turistička valorizacija ugostiteljske ponude i stvaranja prepoznatljivog brenda kvarnerske kuhinje, odnosno dodatno obogaćuje i promiče ukupna turistička ponuda regije. Kroz razvoj ponude i kontrolu kvalitete je Kvarner zasluženo postao gastro destinacija.

http://brosure.kvarner.hr/hr/gourmet_food_2018/mobile/index.html#p=1

Health & Wellbeing je projekt koji postoji od 2013. Specijalne bolnice, lječilišta, poliklinike i klinike, fakulteti te hotelske kuće i agencije zajedno čine jedinstvenu ponudu u Hrvatskoj. Opatija je počela svoju turističku povijest kao „Kurort“ – lječilište za bečku gospodu. Ubrzo su se i druga mjesta poput Crikvenice, Raba, Lošinja i Gorskog kotara pridružila. Od doba cara Franje Josipa Kvarner je prepoznat kao regija za oporavak i dobar život. Tradicija i stručni ljudski potencijali te razvijena infrastruktura čine podlogu za zdravstveni turizam koji tako postaje još jedan lokalni brend.

http://www.kvarner.hr/turizam/sto_raditi/Zdravstveni_turizam

 

Previous articleVrijeme je za istraživanje Kvarnera
Next articleAquatika – Posjetili smo jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj