Travel AdvisorTravel Advisor

Letovi iz regije – Što se događa na nebu?

Kakve planove imaju avio kompanije s našim tržištem? Naravno, kao i uvijek, ima i dobrih i loših vijesti.

Dobre vijesti

Flydubai je zadržao letove iz Beograda i Sarajeva za Dubai. Putnicima daje besplatno Covid-19 osiguranje. Putnici koji kupe avio karte i ostvare let do 30.11. dobivaju osiguranje u trajanju od 31 dan. od dana početka putovanja. Ako putniku bude diagnosticirana zaraza za vrijeme putovanje, osiguranje pokriva troškove do 150.000 EUR te troškove karantene do 1000 EUR dnevno u roku od 14 dana. Flydubai planira povratak u Zagreb i Skopje sljedeći mjesec.

Air Serbia povećava broj direktnih letova iz Beograda za New York na 34 u studenom što je 10 više nego u istom mjesecu prošle godine. Ova ruta je jedna od najboljih za Air Serbiu pa se očekuje dalji rast broja letova. Druga najjača ruta je Beograd – Zurich. AS ne leti u većinu zemalja članica EU jer je zabranjen prihvat aviona trećih zemalja.

Povezivanje Beograda i Prištine se očekuje u rekordnom vremenu. Letjet će avioni Lufthansa grupe, vjerojatno Eurowings. Vlasti u Beogradu i Prištini su potpisale posebni aranžman za otvaranje zračnog mosta. Putnici će moći putovati s osobnim kartama.
Wizz Air je registrirao avio kompaniju u Bosni i Hercegovini na aerodromu u Tuzli. Očekuju se nove linije iz Tuzle, no problem je spor i slab zračne luke Tuzla koja je u lošem stanju. Treba produžiti pistu i ugraditi signalna svjetla. Čudno da postoji aerodrom koji toga još nema. Za sada je Wizz Air suspendirao osam linija iz Tuzle.

TAP Portugal ponovo uvodi liniju Lisabon – Zagreb, no tek 2021.godine. Početak operacija bi bio krajem ožujka i to tri puta tjedno. Nadamo se da će tako i biti i da neće letove otkazati jer Portugal je popularna destinacija za putnike iz naše regije.

Loše vijesti

EasyJet ukida brojne letove iz zemalja u okruženju. Iz Ljubljane se ukida let za Berlin. Odgađa se otvaranje linije Ljubljana – Luton. Iz Beograda se ukidaju letovi za Berlin i Basel. Iz Prištine za Berlin se odgađa početak za studeni. EasyJet je u velikim problemima. Uspjeli su osigurati značajna operativna sredstva s prodajom dijela flote i lease back aranžmana. Poželimo im sve najbolje.

British Airways je privremeno suspendirao direktni let iz Londona za Zagreb. Trebao je početi ponovo početkom rujna, no odgođen je do početka zimske sezone 25.10. Kad se ponovo pokrenu operacije trebalo bi biti četiri leta tjedno između Zagreba i Londona. To ovisi i o tome do kada će Hrvatska biti na listi zemalja iz koje putnici moraju biti 14 dana u izolaciji po dolasku u UK.

Lufthansa nema u planu pokrenuti letove iz Frankfurta za Zagreb do proljeća 2021. Za sada ostaje samo let Zagreb – Muenchen. Kako se bliži kraj ljetne sezone prestaju brojni letovi prema gradovima na Jadranu.

Pretplatite se na naš YoutTube kanal.

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleUganda – šetnja s gorilama
Next articlePet najboljih lokacija za samoslik