Level – jeftine karte za Ameriku

Level – jeftine karte za Ameriku
Nismo dugo čekali na odgovor kampanje jeftinih cijena koju provodi Norwegian. Jeftine karte za Ameriku su hit na tržištu Europe.

I dok američke avio kompanije još spavaju i zabavljaju se izbacivanjem putnika iz aviona iako imaju uredno plaćene karte, konkurencija ne spava. Moćna holding kompanija IAG (International Airlines Group) je najavila jeftine letove iz Barcelone prema Kaliforniji.

Podsjetimo IAG je vlasnik nekoliko vodećih europskih avio kompanija : španjolska Iberia, dobro poznati u Hrvatskoj Vueling te velikani British Airways i irska Aer Lingus.

Pokretanjem novog LCC prijevoznika LEVEL uz postojeće WOW i Norwegian, jeftine karte za Ameriku postaju dostupne s većeg broja aerodroma. Level leti direktno na Zapadnu obalu. Sinergija Vuelinga i Levela će biti ozbiljna konkurencija Norwegianu.

 

 

 

Vueling iz Hrvatske leti prema svojoj glavnoj bazi Barceloni iz Zagreba, Zadra, Splita i Dubrovnika. Ne čudi stoga izbor Barcelone kao mjesta polaska letova za Los Angeles, Oakland te Punta Canu u Dominikasnkoj Republici. Uskoro tj. 10.6. se očekuje i nova veza prema Buenos Airesu. Mali Vuelingovi zrakoplovi će puniti velike Airbus tristo tridesetice za prekooceanske letove.
Cijene su za Kaliforniju promotivno najavljene već od 99 E po smjeru i još ih ima pa ako nekog zanima može na vrijeme rezervirati za polaske od lipnja na dalje. Cijene do Barcelone iz Hrvatske su od 50E po smjeru. Dobro je provjeriti i Norwegian iz Dubrovnika te Croatiju iz Zagreba.
Jeftine karte za Ameriku treba uzeti sa saznanjem da se većina usluge posebno naplaćuje za razliku od standardnih avio kompanija. Rezervacija mjesta, čekirana prtljaga te hrana i piće se naplaćuje posebno. Uzevši to u obzir dobro je provjeriti cijene ostalih prije kupovine karata.


Nikada do sada nije bilo toliko niskih cijena.

Letovi prema USA su uvijek bili najvažniji izvor dobiti svih avio kompanija s obje strane Atlantika. Da li to znači potpunu promjenu u avio businessu ili će ove kompanije ubrzo povisiti cijene vidjet ćemo već krajem ljeta. Prve informacije kažu da su prvi dan rasprodali 52.000 karata što znaći sve letove u dva mjeseca. Sada se prodaju karte za sredinu listopada.

Ben Schlappig (aka Lucky)