Travel AdvisorTravel Advisor

Šibensko čudesno svjetlo – Light is life 2022.

Šibensko čudesno svjetlo – Light is life 2022

Zahvaljujući hrabrosti i vizionarstvu građevinskog inženjera Vjekoslava pl. Meichsnera i potpori tadašnjeg gradonačelnika i zastupnika grada Šibenika Ante viteza Šupuka (1838.-1904. prvi Hrvat gradonačelnik Šibenika), Hrvatska je 28. kolovoza 1895., dakle prije 127 godina, trajno upisana u energetski zemljovid Europe. Toga dana, naime, na slapovima rijeke Krke puštena je u rad hidroelektrana „Krka“ kao prvi sustav proizvodnje, prijenosa i distribucije izmjenične struje u svijetu.

Light is life

Manifestacijom „Light is life“ dugi niz godina, Šibenik, Šibenčani i njihovi gosti obilježavaju taj povijesni datum.

Otvorenje manifestacije održat će se 28. kolovoza 2022. godine u 20 sati i 20 minuta, u točnom trenutku kada je prije 127 godina puštena u rad hidroelektrana.

Brojni Šibenčani i turisti uživat će u pravoj svjetlosnoj čaroliji uz glazbeni program na pontonu vodičkog Big Banda.

Duž cijele rive bit će postavljene 2D instalacije svjetlosnih riba, a po šibenskoj luci plovit će jedrilice osvjetljene plavim svijetlom. Također, moramo istaknuti da će javna rasvjeta duž rive biti osvjetljena plavim svjetlom, a morska vila će plesati u plavom svjetlećem plaštu.

U 22h vatromet u šibenskoj luci bit će sinkroniziran s pjesmom Bodulska balada u plavoj boji, dok će od 22:05h DJ duo HCAC ispred gradskog muzeja svirati na 3m visokoj Teslinoj zavojnici!

Treba spomenuti da će već od 27. kolovoza biti osvjetljene brojne šibenske znamenitosti plavim svjetlom, kao što su katedrala sv.Jakova, tvrđava sv.Nikole, palača Muzeja grada Šibenika, samostan sv.Frane, stari hotel Krka i mnoge druge.

Pozivamo sve da prisustvuju ovoj sjajnoj dugogodišnjoj manifestaciji, te uživaju u čaroliji šibenskog svjetla!

Otkrij Šibenik

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleVertikalni vrtovi: Zelenilo za male prostore
Next articleIstražite čudesni Jadran u rujnu