Travel AdvisorTravel Advisor

Lufthansa odlazi iz Zagreba

Lufthansa odlazi

Jedna od najznačajnijih avio kompanija koja je mnogim stanovnicima Zagreba i Hrvatske bila glavna poveznica sa svijetom će od 1.12. napustiti naše tržište. Nadamo se da nije zauvijek.

Ni manje ni više nego 53 godine je popularna Luftika ili Žuti povezivala Zagreb s Frankfurtom te kasnije s Minhenom i povremeno drugim gradovima. Stotine puta smo trčali zbrkanim aerodromom FRA na kojem se uvijek nešto preuređivalo u nadi da ćemo uhvatiti let za neki europski grad ili Ameriku. Posljednjih par mjeseci je iz Zagreba za FRA letjela samo naša domaće Croatia Airlines, a Žuti su letjeli za Minhen.

Kako dalje?

Putnicima prema Americi se neće bitno mijenjati način putovanja jer Croatia i dalje leti za FRA. Problem je za putnike iz Minhena kojih izgleda nije bilo dovoljno da bi linija bila profitabilna. Prošli mjesec (listopad) je tek nešto više od 55.000 putnika prošlo kroz zračnu luku Zagreb koja je u sve većem problemu jer je ostala bez još jednog partnera.

Što znači da Lufthansa odlazi?

Kad tako velika avio kompanija otkazuje zadnji let koji povezuje Njemačku i Hrvatsku znači da ne očekuje povećanje broja putnika u nekoliko sljedećih mjeseci, a najmanje tijekom zimskih mjeseci. Prošle 2019 su držali vjerojatno oko 20% prometa putnika iz Zagreba te time bili najznačajniji strani partner zračnoj luci.

Letove za Minhen od sredine prosinca pokreće Croatia Airlines.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisor – Europa

Pretplatite se na naš YouTube kanal

 

Previous articleKostarika je zapravo cijela nacionalni park
Next articleSt. Moritz