Travel AdvisorTravel Advisor

Madonna di Campiglio: Nezaboravno iskustvo na jednom od najboljih talijanskih skijališta

Madonna di Campiglio je jedno od najboljih talijanskih skijališta, a skijanje u Madonni di Campiglio je jedno nezaboravno iskustvo. Skijalište se nalazi šezdesetak kilometara sjeverno od jezera Garda u pokrajini Trentino. Ovdje svoje zimovanje provode bogataši iz Milana i okolice, regije jake u industriji. Dolomiti di Brenta, nešto manji od onih u Alto Adige, nisu ništa manje spektakularni. Za mnoge su najljepši dio Alpi. Što se tiče vremena, s južne strane Alpi je obično puno ugodnije, s više sunčanih dana tijekom cijele godine i obično manje padalina. Većina staza je pokriveno snježnim topovima tako da ne nedostaje bijelog pokrivača tijekom skijaške sezone.

Skijanje u Madonni di Campiglio

Samo skijalište Madonna di Campiglio može se opisati kao veliko i razvedeno. Staza ima različitih, za sve uzraste i tehnike skijanja. Do žičara je je lako doći pješke za par minuta iz većine smještajnih jedinica.

Kada bismo gledali samo skijalište Madonna di Campiglio onda ima oko 60 km staza, no povezana je sa Folgarida- Marileva sistemom, te Pinzolom što ukupno čini 150 km. Skijalište je lijepo i može se dobrano naskijati u tjedan dana na različitim brdima. Dovoljno da se fizički ne stigne skijati na svakoj stazi u tjedan dana skijanja.

Skijalište je podjeljeno u 4 zone: Groste, Spinale, Pradalago i 5 Laghi. Žičare su moderne i brze tako da nema čekanja. Najpoznatija staza je 3 na kojoj se voze utrke slaloma u Svjetskom Kupu i koja završava u samom mjestu.

Ponuda hrane je prava talijanska. Tjestenine sa rznim umacima, dobro lokalno vino i odlične pice. Sve što volimo u Italiji. Skijanje u Madonni je dobro.

Put iz Zagreba i Rijeke ide preko Trsta i dalje auto cestom prema Milanu. Iz Rijeke je 490 km, a iz Zagreba 650km. Cesta je nizinska i dobra do pred samo mjesto gdje počinje uspon i serpentine.

Za više informacija o skijanju i svjetskim skijalištima posjetite našu kategoriju skijanje, a na linkovima možete saznati i nešto više o skijalištima Val Thorens, Park City, Vail i Nassfeld.

Previous articleNassfeld: Sunčano skijalište koje je kao stvoreno za obiteljska vikend putovanja
Next articleStrah od letenja: 12 stvari koje će vam pomoći da ga pobijedite