Travel AdvisorTravel Advisor

Manje posjećena talijanska regija promotivnom akcijom privlači nove posjetitelje

Manje posjećena talijanska regija nudi besplatan prijevoz i brojne popuste

Regija u Italiji želi privući posjetitelje te nudi besplatan prijevoz te besplatne ili snižene cijene ulaznica za muzeje i druge atrakcije.

Friuli Venezia Giulia može se pohvaliti kanalima i arhitekturom sličnoj Veneciji te gastronomskoj sceni koja se smatra jednom od najboljih u Italiji. Rodno mjesto grappe i tiramisua je jedno od regija s najmanje turista u Italiji što je čini izvrsnim mjestom za istraživanje ove prekrasne zemlje.

Nekad dom pisaca James Joycea i Ernst Hemingwaya (obojica su živjeli u glavnom gradu Trstu), regija ima sve najveće talijanske hitove: renesansne palače, rimske ruševine, alpske krajolike, odličnu hranu i nevjerojatne plaže.

Zašto će Trst biti sljedeća velika destinacija Italije?

© Sovoque from Unsplash

Kako bi promovirala održivi turizam u regiji, lokalna turistička zajednica ljudima trenutno plaća kako bi ih posjetila. Nova turistička shema pokrenuta je prošlog tjedna, a trajat će do 31. svibnja. Prema njoj će turistička zajednica nadoknađivati cijenu karte za vlak svakome tko domaćom željeznicom dođe u Trst, Udine ili obalna odmarališta Grado (inače je zbog kanala poznata kao “mala Venecija”) i Lignano Sabbiadoro (gdje se nalaze neke od najboljih plaža u Italiji).

Osim toga, putnici će dobiti besplatan javni prijevoz unutar i oko svoje odabrane destinacije te besplatan ili snižen ulaz u muzeje, atrakcije i vođene obilaske.

Kako funkcionira promocija?

© Gabriele Domicolo from Unsplash

Promocija je pokrenuta 7. listopada i trajat će do 23. svibnja. Svaki je putnik može iskoristiti pod uvjetom da putuje u zemlji do jedne od sljedećih željezničkih postaja:

  • Latisana-Lignano-Bibione,
  • Cervignano-Aquileia-Grado,
  • Zračna luka Trst,
  • Trieste Centrale ili
  • Udine.

Putnici mogu koristiti državne vlakove Trenitalia, međugradske linije ili brze linije Frecce.

© Pierpaolo Riondato from Unsplash

Svatko tko iskoristi paket mora ostati u Friuli Venezia Giulia najmanje dvije noći. Popis hotela i pansiona koji sudjeluju u promotivnoj akciji možete pronaći na stranicama PromoTurismoFVG ili Travel One. Ako želite iskoristiti ponudu, morate rezervirati smještaj i kartu za vlak na web stranici turizma. Cijena povratne karte za vlak odbit će se kao popust od ukupne cijene.

Dakle, ako posjećujete Italiju prije kraja svibnja, možda osim velikih gradova poput Firence, Rima ili Milana na popis možete dodati i regiju Friuli Venezia Giulia i platiti samo cijenu svog smještaja.

Što je još uključeno?

Također, dobit ćete besplatnu turističku karticu FVGCard koja vam omogućuje da iskoristite prednosti besplatnog javnog prijevoza u destinaciji koju posjećujete, ali i besplatan ulaz u najpoznatije muzeje ove regije. Osim toga, besplatno ili s popustom možete posjetiti izložbe poput velike Banksyjeve izložbe koja se u Salone deli Incanti u Trstu održava od 25. studenog do 10. travnja 2023.

© Fed Lov from Unsplash

FVGCard daje i posebne popuste na druge turističke usluge kao što su zabavni parkovi, plaže, bazeni, obilasci s vodičem i nevjerojatnu zalihu povijesnih znamenitosti u regiji kao što je Duomo u Trstu, gradsko rimsko kazalište iz 1. stoljeća i kazališta poput velike operne kuće Teatro Verdi. Prema web stranici Travel One, sudionici će dobiti popuste i na lokalna krstarenja.

Obratite pažnju na detalje

Iako promocija traje do 23. svibnja, morate obratiti pažnju i na datume na koje se promocija ne odnosi. Državni praznici te božićno i uskrsno razdoblje neće biti uključeni u promociju. Kako biste iskoristili ponudu, morate rezervirati najmanje dva noćenja u odabranoj destinaciji. Trošak vašeg smještaja nije pokriven promocijom. Također, karte za vlak u prvom razredu nisu uključene.

Autor naslovne fotografije: © Joshua Rondeau from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKultni Esplanadin popodnevni čaj u limitiranom ružičastom izdanju
Next articleUzbekistan: Mistična zemlja na Putu svile