Travel AdvisorTravel Advisor

Ova interaktivna mapa za restrikcije će vam pomoći isplanirati putovanje

Restrikcije su svjetska putovanja zaustavila još u ožujku zbog (već pomalo dosadne) pandemije COVID-19. Na sreću, turizam je opak stroj i već se polako oporavlja od posljedica. Međutim, dosta je teško popratiti koje države imaju koje restrikcije. Upravo zbog toga vam donosimo interaktivnu svjetsku mapu gdje možete vidjeti što vrijedi gdje.

Mapu je pokrenula Međunarodna udruga zračnih prijevoznika (IATA) da bi donijela putnicima najnovije podatke o restrikcijama u svijetu. Koristi IATA-ovu bazu podataka, koja prolazi kroz ekstenzivnu količinu podataka potrebnih za svjetska putovanja. Da bi pratila uskorak dinamičnu situaciju koja se trenutačno odvija, ova mapa se ažurira više od 200 puta dnevno.

Također, kada je koristite, mapa sama isčita vašu državu prebivanja i prikazuje podatke u odnosu na tu činjenicu.

Mapu možete vidjeti na ovom linku.

U nedavnom istraživanju koje je odradila IATA u vezi postkorona briga u avio-putovanjima, više od 80% putnika je reklo da su jednako zabrinuti za restrikcije kao i za zarazu. S brzim promjenama u tim istim restrikcijama između zemalja, ova mapa će vam pomoći da se osjećate malo sigurnije ako i dalje planirate putovanje u inozemstvo.

“Dok se avio-inudustrija priprema za eventualni oporavak, putnici moraju znati koje su zemlje otvorene i koje restrikcije postoje”, rekao je Anish Chand, pomoćni direktor IATA-e. “Putnici mogu vjerovati našoj interaktivnoj mapi za detaljne i točne informacije vezane uz putovanje za vrijeme pandemije”.

Previous articleTurizam u Zagrebu je na koljenima, a taman je dobro krenulo
Next articleNajbolje zaštite od sunca: 10 savjeta