Travel AdvisorTravel Advisor

Medijska kampanja „We are Europe“ ujedinila Europu kao turističku destinaciju

Nova medijska kampanja „We are Europe“ nastala udruživanjem European Travel Commission (ETC) s Euronews. Cilj ove post-korona kampanje je inspiriranje građana EU za ponovno putovanje Europom s postupnim popuštanjem mjera.

Inače, ETC je neprofitna organizacija, sa sjedištem u Brusselsu, koja predstavlja nacionalne turističke organizacije zemalja Europe. Punopravna članica je, naravno, i Hrvatska turistička zajednica. ETC ima za cilj jačanje održivog razvoja Europe kao turističke destinacije. Turistički sektor najpogođeniji je krizom izazvanom pandemijom virusa COVID-19. Europske turističke destinacije zjape prazne. Na ovaj način ETC nastoji promovirati održivo putovanje unutar Europe, a pokrovitelj kampanje je i Europska Unija.

Jedinstvena medijska kampanja na razini Europe

Europa, iako drugi najmanji kontinent na svijetu, prepuna je geografskih, kulturnih, društvenih i povijesnih raznolikosti. Kampanja ističe ljepotu, raznolikost, ali i zajednička obilježja europskih destinacija. Prikazivat će se na Euronews TV-u i digitalnim platformama kao i digitalnim platformama turističkih zajednica zemalja članica.

Učinak kampanje moći će se procijeniti tek po završetku turističke sezone. No, s kampanjom ili bez, tijek razvoja situacije s korona virusom biti će zasigurno najvažniji faktor za spas ili propast turističke sezone.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleMediteran pao na samo 10 posto turističkog prometa od uobičajenog
Next articleIstražiti Cres: još nekoliko razloga za to