Travel AdvisorTravel Advisor

Kupujmo lokalno: Što to nudi mesnica Santoku, a što nećete vidjeti drugdje

Mesnica Santoku je jedno od prvih poduzeća koje reklamiramo kroz naš projekt #kupujmo_lokalno gdje pomažemo lokalnim poduzetnicima da se nađu na tržištu. Konkretno, za mesnicu Santoku (čije proizvode možete naći ovdje) već znamo jer već više godina kupujemo kod njih. Ovo su neka od pitanja koja smo im postavili:

Po čemu je mesnica Santoku posebna?

Santoku je prva mesnica u Hrvatskoj u kojoj možete kupiti prethodno kuharski obrađen komad mesa tj. komad mesa koji je precizno rezan, mariniran i spreman za pripremu kod kuće.

Projekt je izrastao iz ideje da se ljudima približi obrada mesa kakva se provodi u vrhunskim restoranima i inozemnim mesnicama. Santoku je inače vrsta univerzalnog japanskog kuharskog noža kojeg karakteriziraju preciznost i elegancija.

Po čemu se još razlikujete od ostalih?

Ono je po čemu se mesnica Santoku razlikuje od ostalih je kvalitetno meso (većinom sa Žumberka), marinade bez kemije i aditiva, vrhunski začini, ulja, japanski kondimenti, i naravno ponuda koja prati sezonu. Marinade koje nudimo su raznolike, tako da svatko može naći nešto za sebe, ovisno o ukusu i okusu.

Bilo da je riječ o mesu koje se brže završava ili mesu kojem treba duža termička obrada, prilikom kupovine dobit ćete i precizne upute kako s njim postupati.

Gdje vas možemo naći?

Trenutno imamo prodajno mjesto u Folnegovićevoj 10. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 08:00 – 17:00 i nedjeljom od 09:00 – 14:00.

Imamo i web shop na adresi www.rougemarin.shop na kojem je moguće naručiti sve proizvode iz mesnice te dogovoriti točno vrijeme dostave na kućnu adresu ili beskontaktnog PICK UP-a ispred naše mesnice. Plaćanje je virmanskom (putem interneta) tako da u potpunosti izbjegnemo kontakte.

Dostava je besplatna za iznose narudžbe preko 250 kuna. Za iznose manje od toga dostava se naplaćuje 35 kuna.

Kako se nosite s nedavnim potresom?

Što se potresa tiče, u Bistrou Rougemarin koji je Tvornici električnih žarulja imali smo manje štete u vidu razbijenih prozora, manjih pucanja zidova i razbijenih čaša i boca, dok smo u našim prostorima u centru grada ipak više nastradali.

U restoran Rougemarin City u Petrinjskoj 2 još uvijek ne smijemo ući zbog narušene statike zgrade i čekamo procjenu dok je na našu novu terasu na Trgu bana Josipa Jelačića (Baba by Rougemarin) nakon potresa intervencijom službi srušen napuknuti toranj, te je terasa u potpunosti uništena.

Što planirate za budućnost?

Proširit ćemo ponudu u Santoku mesnici i pretvoriti je u jedan oblik delikates dućana gdje ćemo kupcima ponuditi više od samo mesa. Radit ćemo svoju tjesteninu, umake, baze za jela i neke druge stvari koje još ne želimo otkriti. 

Previous articleThe Met iz New Yorka nudi besplatni streaimng
Next articleAprilili – znate li kada je nastalo ludiranje?