Болоња & Парма & Модена & „Ferrari“

  Болоња е  главен град на покраината Емилија-Ромања во Италија. Најпознат е по најстариот Болоњски универзитет во Европа, а воедно го нарекуваат и град на гастрономијата. Стариот дел на Болоња е препознатлив по бројните средновековни кули и плочници во форма на аркади по должината на поголемите улици, а со посебна убавина плени најубавата градска фонтана, … Continue reading Болоња & Парма & Модена & „Ferrari“