Travel AdvisorTravel Advisor

Ерупција на Италијанскиот остров Стромболи

Ерупција на вулкан на Италијанскиот остров Стромболи .Овој вулкан е во стална латентна ерупцијаод 1932 год.Едно лице загина , планинар кој го погодил камен од ерупцијата.Има и неколку повредени.

 

Пожарникарите го гасат пожарот кој настана на островот.Во време на ерупцијата настанала голема паника.Очевидците велат дека се слушнала многу силна експлозија после која се издигнал огромен облак на вулканска прашина. Експлозијата се видела и слушнала и на околните острови.

Стромболи е остров покрај Липар од северната страна на Сицилија.Познат е по луксузните вили на богаташите. Најголемо место е Гиностра.Има околу 500 жители. Последната ерупција била 2002 год. Оваа не беше предвидена од никој.

Travel Advisor

YouTube

Најдобрите „спа“ во светот – No.1. Mauritius

Летна симбиоза , книга и плажа !!!

Дали знаете дека …

Previous article…приказна !!!
Next articleБританците за Шпанија