Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

Зошто Obertauern е идеално место за зимски одмор? Снег!!! Многу снег. Всушност, ниту еден ски-центар во Австрија или околу  нема повеќе снег од Obertauern. Падините се одлични за сите возрасти или скијачко искуство. Има стрмни, не толку стрмни, или агол кој што ви одговара.

Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

Падините заедно се поврзани во круг, така што е лесно да се кружи околу, низ убави предели и многу примамливи сончеви тераси и ресторани на патот. Поголемиот дел од паркирањето е бесплатно, но со оглед на скијачките области што се распространети низ селото, нема потреба од автомобил.

Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

 

Дури и Битлси во „Obertauern„ го снимаа  филмот „Помош“

Секое попладне од 15 часот, пешачење во скијачки чизми е омилена форма на фитнес овде, а луѓето потоа се многу гладни. Локалната кујна е тука за тоа, нудејќи многу австриски специјалитети, како што се Kaiserschmarrn, Germknodel (кнедли од квасец) или Venison stew и Wienerschnitzel како главно јадење.

Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

Очигледно е зошто подготовките за спорт на поголема височина се толку детални кај професионалните спортисти. Селото е на 1630м што е одлично за кондициони тренирања.

Зошто „Obertauern„ е идеално место за зимски одмор?

Совршен за семејства Obertauern во кој има исклучително многу хотели и станови од сите категории со ски-училишта во кои се вработени наставници кои зборуваат повеќе  јазици.

Travel Advisor

YouTube!

Убавините на Јахорина

Vail Resorts компанијата – лидер во ски-светот

Зимската магија во Кутина – откријте ја оваа зима