Како да се стигне до Мачу Пикчу

Како да се стигне до Мачу Пикчу

Како да се стигне до Мачу Пикчу

Како да се стигне до Мачу Пикчу

(Монтана –  доаѓа од шпанскиот збор “планина” или во поширока смисла “планинска земја”.)

Околу 12 часа трае летот од Европа до Лима, и тоа од Париз, Мадрид, Барселона или Амстердам. Од Лима се лета до Куско, а летот трае околу 1 час и неколку минути. Лима и Куско се исклучително добро поврзани, летови има скоро на секои 30 минути. Подгответе се за гужвата и хаосот на аеродромот во Лима.

Како да се стигне до Мачу Пикчу

Од Cusca (всушност, во селото Poroy) фатете воз за Aquas Calientes со PeruRail компанијата Vistadome е еден вид возот кој служи храна која е платена заедно со картата, како во авион и има туристички водич кој кажува за историјата и атракциите на градовите / селата низ кој минувате .

Како да се стигне до Мачу Пикчу

 

Возењето трае околу 3 до 4 часа ако имате среќа да не откажете нешто тој ден.Expedition е воз кој не нуди ништо од горе наведеното туку само превоз.Како да се стигне до Мачу Пикчу

 

Кога ќе пристигнете во Aguas Calientes од Мачу Пикчу ве дели 20-минутно возење со автобус (најдобро да се купи билет еден ден претходно) или околу 2 часа искачување по скали!Како да се стигне до Мачу Пикчу

Најдобро е да се организирате и да бидете пред влезната врата на М. Пикчу околу 5 наутро, бидејќи подоцна групите туристи се огромни и нема да видете ништо друго освен маса на луѓе пред вас, да не зборуваме за љубителите на добри фотографии кои секако не сакаат 50 непознати луѓе на секоја фотографија.Како да се стигне до Мачу Пикчу

 

Исто така, проучете на интернет однапред за каков вид на градби се работи во М. Пикчу или сите за вас ќе бидат “куп камења”. Ако не сакате да истражувате предходно,на влезот, ве чекаат безброј локални водичи за да ве прошетат низ урнатините и убаво се да ви објаснат за околу 30 долари.

Како да се стигне до Мачу Пикчу

 

Travel Advisor – putovanja

Pogledajte naš YouTube kanal.

http://www.atlantis.mk/mk/ponudi?id=60477&title=%D0%90%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+-+%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB+-+%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%83+I+%D0%95%D1%81%D0%B5%D0%BD+2019&from=&to=

 

 

Индија – 10 совети за патување.

10 Совети за патување што треба да ги знаете

Дубаи, како до сместување