Travel AdvisorTravel Advisor

Како Доналд Трамп го промени патувањето од 2017 година

Претседателот Трамп веќе се закани дека ќе го прекине договорот на САД со Куба. Ова веќе доведе до зголемување на страхувањата од страна на американските туристи кои сакаат да резервираат престој  и да одат на Куба, и меѓудржавните  односите се влошија.

Тој е првиот сопственик на хотелски ланец кој станал председател на САД. Доналд Трамп ја претстави неверојатна можност на хотелската индустрија и како прв „hotelier“ кој стана претседател.

На највисоко ниво, претседателот Трамп направи ограничување на движењето на луѓе и стоки. Тоа не е добро за патувањата. За краток рок, светот гледа дека САД се се помалку отворени за туризам.

Во меѓувреме, американските компании не би се сложиле со Трамп, ако владата ги ограничи летовите кон САД од компании од Заливот. Намалувањето на бројот на корисници, доведува до зголемување на цените на авионските летови.

Се мисли  дека ако муслиманите се ограничени во нивната слобода да ги посетат САД, и некои блиско источни муслимански земји ќе преземат против мерќи кон американските туристи кои ги посетуваат нивните земји.

Original in Conde Nast Traveller

Travel Advisor

YouTube

North Macedonia Your Destination

Памучен замок – „Pamukkale“

Халкидики , убавина во близина

 

Previous articleБританците за Шпанија
Next articleБудимпешта,гулашот и уште многу вкусови