Travel AdvisorTravel Advisor

Неколку совети за патување со автобус

 

За почеток ако имате шанси да бирате место седнете некаде назад.По некогаш може да се случи да имате дури две комотни места.И не само заради местото туку и можноста до вас да седне некоја „баба Милка„ која ке се потруди да дознае се од вас од датумот на вашиот роденден па по ред вашите роднини до трето колено, и нејзините приказни дека иам син во странство па разни приказни од нејзиното секојдневие каде е поевтин шекерот и маслото за јадење.

Не зборувајте по телефон . Верувајте нема ништо по иритантно од тоа да слушате туги разговори два-три часа општо земено грозно е да се слушаат туги разговори затоа не правете го тоа ИРИТАНТНО Е.

Потрудете се да не дехидрирате особено на подолги релации потрудете се секогаш со вас да имате шише вода за пиење ВОДАТА Е СВЕТА РАБОТА.

Заштедете време со резервации на карти сепак е 21 век бидете во чекор со технологијата бидејки можете да се информирате да резервирате да споредете се што ви е потребно за едно автобуско патување.

Завршете со WC -то пред да тргнете на пат да не го оптеретувате организмот бидејки не секаде може автобусот да застане за вашите потреби.

Што се однесува до багажот со текот на времето ќе сфатите дека наместо три ви е доста и еден куфер можеби за нијанса поголем но сепак ке влечете со себе еден а не три куфери.

Travel Advisor

YouTube

Дубровник – што, каде и како?

Зошто ја сакаме Ибица

Велигден на Пирин-Банско

 

 

Previous articleХургада во март
Next articleРио , „entretenimento mundial„