Travel AdvisorTravel Advisor

Фото-албум Истанбул

Римскиот Аквадукт, Златниот Рог, Таксим, Галата Кула, Бешикташ, Ортакој Чамлиџа , Ашуре,  Босфор ,Есо,  Европскиот дел , Азискиот дел , Сина Џамија, Аја Софија, Топ Капи, Долма Бахче Сарај …

Само вака наброени овие места ,објекти, синоними се доволни за препознавање на еден од најголемите , најубавите и историски важен на овие простори ,географски на идеално место – грандиозниот Истанбул.

Овде ќе представиме еден фото-албум кој ќе го искористиме како покана за посета на градот – историја , градот – уметност , градот – пресек на културите наречена Евроазија.

Süleymaniye Istanbul

Turkey Istanbul Crowd

Galata Tower Turkey

Istanbul Church Turkey Ayasofya

Turkey Istanbul Taksim

Turkish Tea

Küçüksu Palace Turkey Istanbul

Turkish Bath Fatih Istanbul

Building Istanbul Lake

Istanbul Museum Turkish

Bosphorus Bridge

Istanbul City Architecture

Istanbul Bosphorus Galata Sea

Sweet Wire Kadayif Istanbul

Ottoman Food Copper Cap Istanbul

Woman  Istanbul Mannequin

Во оваа статија решивме помалку да пишуваме и со фотографии да ве „испровоцираме“ за Велигденските празници да го посетите градот на сплетот на цивилизациите , градот на муслиманите и христијаните , градот во кој е единствениот објект црква-џамија прекрасната Аја Софија градот на Босворот – муслиманскиот Истанбул , царскиот Цариград , христијанскиот Константинопол.

Пакет аранжмани за Велигденските празници за Истанбул Т.А. Атлантис

уредено од Борче Цикалов

Travel Advisor

 YouTube

 

Турција ,„башка“ убавина …

7 Европски градови за пролетен одмор

Дубаи, како до сместување

 

Previous articleСите бои на Мексико …
Next articleРилскиот манастир убавината на една специфична архитектура