Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата.

Auron е скијачко одморалиште на околу сто километри од крајбрежјето. Исто како Isola 2000, таа е омилена кај жителите на покраината, 135-те км патеки со повеќе црвени и црни патеки го прават интересно место и за аматерите и за професионалците. Но сепак ако можете,  избегнете ги викендите.

Од самиот почеток, важно е да се каже дека најдобрите места за посета во текот на зимата, вреди да се посетат и во текот на летото. Нема никаква разлика, освен фактот дека во текот на летото некои градови имаат тенденција да станат поживи со многу повеќе туристи.

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Menton, првиот град помеѓу италијанската граница и Монако,  се наоѓа на тесното крајбрежје помеѓу алпските врвови и Средоземното море. Алпите започнуваат токму овде и тие навистина го прават градот  она што е. Субтропската микро клима овде е уникатна . Во зима, овде се организира познатиот фестивал на цитрус –La Fete du Citron и тој е преполн со туристи и сè е отворено.

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Монако е можеби најлуксузната дестинација на Азурниот брег. Разликата помеѓу француските градови и Монако е во тоа што сè тука се е поскапо и ексклузивно. Како независна држава, таа има посебни закони. Интересно е што Французите од Ница одат на шопинг овде затоа што велат дека храната и виното се поевтини.

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Ница е главен град на Азурниот брег и навистина се истакнува. Promenade des Anglais е шеталиште покрај морето кое ќе го најдете на секоја разгледница. Храната е прекрасна мешавина на италијанската традиционална и новиот француски бран. Специјалитетите со морска храна и виното на Provence Rosé  одат заедно. Музеите The Chagall and Matisse  секако не се единствените, туку самиот врв на културната понуда овде.

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Antibes е град што се наоѓа некаде на средина помеѓу Кан и Ница. Познат е по најскапите вили зад високите sидови каде што живеат најбогатите. Сепак, не е единствената работа што вреди да се спомене. Стариот град Антиба, со своите тесни улички  и Marche Provencal пазар е навистина искуство.

Најдобри места за посета на Азурниот брег во текот на зимата

Auron е скијачко одморалиште на околу сто километри од крајбрежјето. Исто како Isola 2000, таа е омилена кај жителите на покраината, 135-те км патеки со повеќе црвени и црни патеки го прават интересно место и за аматерите и за професионалците. Но сепак ако можете,  избегнете ги викендите.

Travel Advisor

YouTube

Ски центар Valfréjus – забава за сите

Пирин-„GOLF & SPA HOLIDAY“

Vail Resorts компанијата – лидер во ски-светот