Најубавите градови во Европа

Престижниот американски магазин – “Travel and Leisure” ги објави резултатите од истражувањето “Најубавите градови на Европа”. Ако мислите дека знаете кој победи, можеби ќе бидете изненадени од изборот. Анкетираните во анкетата коментирале дека Италија претставува лулката на западната цивилизација и е земјата која ги следи модерните текови. Рим кој е главен град на Италија има … Continue reading Најубавите градови во Европа