Travel AdvisorTravel Advisor

Најубавите земји во светот

Колку далеку би патувале за да стигнете до омилените дестинации? Еве некои од најубавите земји кои вредат да ги посетите:

Италија

Италија нуди сè и сè е многу добро, вкусно, добро спакувано и добро продадено. Земјата на дизајнот и добриот живот не нуди само сонце и море, туку начин на живот, убавина и добар престој.

Грција

Во Грција ќе најдете раскрсница на бои и култури. Ќе ја почувствувате силата на историјата и топлината на Јужна Европа. Луѓето, морето, културата и климата ја прават Грција најпосакувана дестинација.

САД

Од брегот до брегот Соединетите Држави летаат со разновидност! Америка не се само градови, Америка е исто така национални паркови, планини, мочуришта и пустини. Вечен снег и вечна пустина во иста држава. Како целиот свет собран во една држава. Лошата вест е дека никогаш не би можеле да го обиколиме целото крајбрежје.

Франција

Ако го барате најдоброто што Европа може да го понуди од областа на уметноста, храната или амбиентото, Франција е најдобриот избор. Ако во рамките на Европа мора да патувате само во една земја до крајот на својот живот тогаш тоа би била Франција.

Шпанија

Шпанија веројатно е најдоброто место во светот за одмор. Барселона, Мадрид, Валенсија, Севиља, Малага… Многу градови што морате да ги посетите во една земја. Потоа, плажите, крајбрежјето, островите каде што секогаш е лето (Канарските Острови) и забава во секоја доба на годината.

Тајланд

Тајланд со причина се смета за најпопуларната дестинација во Југоисточна Азија. Овде можете да најдете речиси сè. Кристално сино море, прекрасни плажи, густа џунгла, одлична храна и сместување за секој џеб. Омилено зимско одморалиште на Европејците.

Индија

Индија е земја на разновидност во културата, традицијата на готвење, облеката, јазикот и начинот на живеење, која варира во различни делови на оваа земја. Секој дел од Индија е различен. Од север кон југ. Ова ја прави Индија особено привлечна за туристите.

Шри Ланка

За еден таков мал остров, Шри Ланка има многу прекари: Serendib, Ceylon, Teardrop of India, Resplendent Isle, Island of Dharma, Pearl of the Orient. Оваа колоритна колекција од прекари е резултат на богатството и убавината на островот и чувствата кои ги буди во своите посетители.

Travel Advisor : Kuala LumpurMarokoBhutanBaliMoskva.

Посетете го нашиот Youtube канал.

Карпите Метеора – Магичните лебдечки карпи

Музејот Данубијана – лоциран во срцето на Европа

Најубавите градови во Европа

Previous articleДекември во Европа – места кои треба да ги посетите
Next articleЗнаете ли кои инсекти можат да се јадат?