Travel AdvisorTravel Advisor

Неколку причини да ја посетите јужна Африка

Без разлика дали  ја имате Јужна Африка во вашите планови да ја посетите или не  не е лошо да знаете ништо за земјата со африканска есенција, и сигурно ќе најдете  причина зошто треба да ја посетите.

 Вински региони
Кога помислувате на извонредните вински региони во светот, земјите како Италија и Франција секако се главни. Но, Јужна Африка исто така произведува некои од најдобрите вина во светот.

Пештерите Канго
Неверојатните пештери Канго, сместени под прекамбријските варовнички подножја во близина на Одтшорн, треба да се видат за да бидат разбрани нивните чудни и величествени структури . Одејќи низ нив, може да забележите предисториски пештерски слики, карпи и варовнички формации кои се форми кои навистина заслужуват да се видат.

Национален парк Кругер
Започнете со прошетка во животински свет на Националниот парк Кругер и искористете го вашиот престој да забележите некои од најпознатите диви животни во Африка.

Нуркање со ајкули
Близок контакт со голема бела ајкула нервираат дури и ако имате челични живци, дури и ако сте заштитени во кафез направен буквално од челик.

Културниот центар The Khwa ttu San
Предците на луѓето од Сан во Јужна Африка се некои од најраните жители на регионот, но како и многу други домородни заедници низ целиот свет, егзистенцијата на денешниот Сан се повеќе се доведува во прашање од глобализацијата.

Travel Advisor YouTube channel.

Топ 10 туристички земји

Трите Војвотки од Единбург

Шангај за 24 часа…

 

Previous articleБратислава в лето
Next articleХрана за по пат