Travel AdvisorTravel Advisor

Неколку убави земји во светот дел.2

Кога станува збор за нечепнатите природни убавини, ниедна друга дестинација не може да ги замени огромните отворени простори и бескрајните крајбрежја на Австралија. Менувањето на чуварот на Белата куќа ве восхитува во САД,исто и со фолклорната стража пред парламентот во Грција. Да не заборавиме да спомнеме некои убавини и од континенталниот дел на Балканот , Бугарија со своите скиjачки центри зиме и убавите летувалишта на Црното Море , Српските гурмански специјалитети и прекрасното Хрватско приморје.Меѓутоа според анкетите во Европа  Il primo на меѓународното мени е Италија.

ТАИЛАНД

Тајланд е најпопуларна туристичка дестинација во Југоисточна Азија,  со причина. Тука можете да најдете речиси се од идиличните слики кои кружат по интернет и се однесуваат на плажите и морето: кристално сини плажи, густа џунгла, одлична храна, евтини бунгалови на плажа и некои од најдобрите луксузни хотели во светот.

ИНДИЈА

Индија е земја на контрасти, културна традиција,специфични облеки, кујна и начин на живот, кои се разликуваат од провинција до провинција. Ова единство на разновидноста – видено во секојдневниот живот ја прави атрактивна дестинација за патниците од целиот свет.

МЕКСИКО

Мексико е толку разновиден, толку фасцинантен и толку разновиден што може да ја доживувате одново и одново. Од брегот на Карибите до западниот Пацифик, од северните граници со САД до јужните тропски џунгли, од нивото на морето до планинските врвови. Никогаш нема да ви биде здодевно и никогаш нема да ви биде монотоно. Мексиканската пријателска насмевка е толку заразна колку што и храната е неодолива.

ИНДОНЕЗИЈА

Попречувајќи го екваторот, сместен помеѓу континентите на Азија и Австралија и меѓу Пацификот и Индискиот Океан, Индонезија има многу прекрасни острови кои чекаат да бидат истражени.

ХОЛАНДИЈА

Одмор во Холандија значи уживање во културата на градовите како Амстердам и Делфт, рибарското село Волендам, главниот град на сирењето  Алкмар и огромните полиња на лалиња.

Во следниот дел ќе се потрудиме да ги опфатиме убавините и на балканските земји кои неоспорно ја поседуваат и имат што да покажат.

Travel Advisor

YouTube 

Селото Куклица и скаменетите свадбари

Индија – 10 совети за патување.

ГАУДИ & БАРЦЕЛОНА -повик за патување

 

 

Previous articleНеколку убави земји во светот дел 1.
Next articleФестивалот на светлината во Лион