Travel AdvisorTravel Advisor

Перт – Лондон, без слетување !!!

Qantas го додаде на својата листа, нон-стоп летови и летот  Перт-Лондон од 14.498 километри , тој лет ќе биде првата редовна патничка линија која директно ќе ја поврзува Австралија со Европа. Првиот нон-стоп комерцијален лет помеѓу Австралија и Велика Британија ќе се одвива со Боинговиот 787-9 Dreamliner и ќе се одвива од Лондон до Перт и обратно.

QF9 пристигнува во Лондон во 5.00 часот по локално време, во недела изутрина по 17-часовен долг лет од Перт. Ова е трет најдолг лет во светот. Тоа е првиот лет помеѓу Австралија и Европа кој ги поврзува двата континенти со нон-стоп лет.

Qantas летот QF 9 полетува од Перт во 18:45 часот и пристигнал во Лондон, Хитроу во 5:05 наутро. Qantas летот QF 10 полетува од Лондон Хитроу во 13:15 и се враќа во Перт следниот ден во 13:00 часот.Должината на летовите се 17 часа и 20 минути, додека враќањето е 16 часа и 45 минути.

Qantas пушти во сообраќај осум Boeing 787-9 Dreamliners за лет на оваа далечина. Авиокомпанијата планира да го вклучи авионот на летовите од Мелбурн до Сан Франциско, Брисбен до Лос Анџелес и од Лос Анџелес до Њујорк ЏФК.

Какво беше  искуството на патниците на летот Boeing 787-9 Dreamliner за тие  17 часа? ВИП-от од Квантас, политичарите и членовите на медиумите, уживаа во луксузот на бизнис-класа или премиум-економија, други патници поминаа 17 часа во економската класа.

Boeing Dreamliners имат повисок притисок во кабината, поблиску до оној што се наоѓа на нивото на земјата, и повеќе влажен воздух од оној што се наоѓа на повеќето други авиони. Ова им помага на патниците да се чувствуваат помалку дехидрирани и уморни по долгите летови.

Travel Advisor

YouTube

Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони

Незаборавни летни доживувања за вашите деца

Пет дестинации каде фотоапаратот е „задолжителен“

Previous article„ Côte d’Azur“- Францускиот дел од убавината
Next articleОд Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките