Travel AdvisorTravel Advisor

Пет совети , како до „last minute„

 

Како да пронајдете одлични патни аранжмани во последен момент- last minute. Со оваа истражување ќе им докажеме на нашите корисници дека тие аранжмани можат да се најдат. Со овие 5 совети за да најдете last minute, ќе се уверете дека тоа навистина е можно и навистина функционира:

1. Вистински last minute аранжман може да го сметате оној кој има специјална (пониска) цена од 14-тиот или помалку дена пред поаѓање. Многу агенции го користат овој термин за маркетиншки цели и за подобрување на продажбата. Сепак, вистинска понуда за last minute е понуда на непродадени аранжмани под цената непосредно пред датумот на патување.Такви примери најчесто ке најдете во агенциите кои имаат сопствен закуп и свои аранжмани информирајте се овде.

2.Вистинскиот last minute вообичаено нуди пониски цени на сместување и пакет аранжмани ,со авионските карти тоа оди малку потешко освен кога и чартер-летот е закупен од дадената агенција.За авионскитеите билети last minute  оди потешко, авиокомпаниите обично како што се ближи денот на летот тие ги покачуваат цените на картите, така што во last minute погодни авио билети се ретки.Тоа што можеме да го истакнеме и е спомнато погоре во текстот, агенциите можат да понудат прифатливи билети за last minute за чартер летови.

3. Посетите во средината на неделата може да бидат поповолни.
Ако одлучите да одите на патување во вторник, среда и четврток, може да патувате поевтино, бидејќи повеќето луѓе избираат викенди . Дури и ако не патувате  last minute на овој начин, може да заштедите значителни средства.

4. За патувањаta во last minute , потребна е поголема флексибилност.
Ако точно знаете што сакате, и нема да се согласите со ништо друго, патувањата во last minute не се за вас. Таквите понуди се поприфатливи за патниците кои навистина немаат одредена дестинација, хотел или тип на сместување. Ако не сте подготвени на компромис, по ниедно од овие прашања  би можеле да бидете разочарани.

5.last minute шемите не се за строго планирани патувања.Како што рековме, патувањето во последен момент не е за вас ако сте одлучиле за одредена дестинација, датум или тип на сместување. Ако сè мора да биде токму она што сте го планирале и по даден распоред , подобро резервирајте порано. Патувањата како што се меден месец или летен одмор обично не се нешто што се соодветни за патување од видот на last minute за да заштедете.

Travel Advisor – Busines

YouTube kanal.

Крстосување по мистериозниот и убав Нил

City Break ,City Break ,City Break …

Париските музеи

 

Previous articleКрстосување по мистериозниот и убав Нил
Next articleПекинг…не треба ништо повеќе да се рече