Travel AdvisorTravel Advisor

Сантијаго, семејна дестинација

 

Кога зборуваме за Чилеанците и нивната култура, не можете да ги игнорирате длабоките семејни врски што го дефинираат секој разговор и нивната традиција. Всушност, политиката на Чиле е обликувана врз основа на семејството. И затоа што сите јужноамериканци генерално ги обожаваат своите деца, ниту Чилеанците не заостануваат  зад нив.

Ако барате дестинација погодна за цело семејство, нема да најдете подобро место за почеток, освен Чиле. Покрај силниот акцент на семејството, земјата исто така може да се пофали со големи места за туристичка атракција и географски предели кои можат да им помогнат на вашите деца да го разберат светот и неговите географски формации.

Сепак, има еден проблем: географскиот пејзаж во Чиле може да биде многу суров за деца и млади како и за неискусни туристи. Со планинските масиви што се шират илјадници километри и реките што течат брзо, со незамисливо огромен воден волумен, оваа земја може да биде прилично опасна. Тоа е без да се спомене пустината Атакама која покрај тоа што е едно од најдобрите места за посета, премногу е сува и далеку од цивилизацијата.

Но, не измачувајте се премногу. Ако сте на турнеја низ Чиле, вие гарантирано ќе ја имате безбедноста за вашите деца и удобно ќе ја видат целата должина и ширина на јужноамериканската нација богата со природни убавини.

Затоа, кога планирате непречен, лесен семеен одмор во Чиле,  мора да го вклучите и главниот град на оваа прекрасна земја ,Сантијаго ,во вашите планови.

Кога е совршено време за посета на Чиле?

Дел од причините за посета на Сантијаго и Чиле како целина е да се биде сведок на природата кога е во целосна експанзија. Од септември до ноември се одбележува влажната сезона на Чиле, па ова ќе биде одлично време за посета .Ќе бидете сведоци на спектакуларен поглед на зеленилото што ја менува бојата. Што се однесува до времето, температурите се многу поволни за активности на отворено, особено во овој период.

Безбедност
Исто како и на кое било друго место во светот, дека ќе ви се случи кражба е голема веројатност и во Сантијаго.

Секогаш бидете внимателни со вашиот багаж и цврсто држете ги на вашите работи. Исто така, чувајте ги пасошите, парите и кредитните картички, меѓу другите скапоцености, колку што е можно по недостапни .

Транспорт
Иако е добро да се користи јавен превоз за да се опфати се околу Сантијаго, изнајмувањето автомобил ќе биде вашата подобра опција за транспорт. Ова ви овозможува да контролирате каде ќе одите, за разлика од автобуските патувања кои ги ограничуваат вашите опции само на автобуските рути. Исто така, ангажирањето автомобил ви заштедува проблем да го користите преполниот систем на метрото и да се справувате со не-англиската екипа. Сепак, изнајмувањето автомобил ќе ви донесе многу главоболка за вас кога сте во градот заради неговиот слабо структуриран систем за паркирање.

Сантијаго и Чиле како целина имаат тони скриени богатства. Вашите деца ќе уживаат во турнеи на места како што се Сан Кристобал, Метрополитан парк, Парк Бикентинарио де Ла Инфансија и Палатата Ла Монеда. Ако имате време, туристичќи водич ќе ви помогне да ги откриете сите овие места, меѓу многу други.

Previous articleВерувале или не веќе се размислува и за патнички електрични авиони
Next article,,One night in Bankog,, – Тајланд