Travel AdvisorTravel Advisor

Светски нај „Instagrammable“ локации

Instagram  последните неколку години е една од нај користените апликации за споделување на фотографии во светот. Испитувањата на многу параметри од апликацијата откри многу интересни факти од кои неколку ќе изнесеме овде. Од тие истражувања излезе дека првата фотографија испратена од некој голем град била од Њујорк ,по што следеле Москва ,Лондон,Сао Паоло,Париз и т.н.Единствен азијски град кој е на оваа ранг листа и котира на осмото место е Џакарта индонезискиот главен град. Секако не е чудно што популарноста на интернет апликациите кои се поврзани со фотографии и социјалните мрежи е во подем бидејки сепак најубав сувенир што можете да го однесете дома од некое патување се фотографиите.

New York, US 

Moscow, Russia

London, United Kingdom

São Paulo, Brazil

Paris, France

Светски нај „Instagrammable“ локации

Los Angeles, US

St Petersburg, Russia

Jakarta, Indonesia

Istanbul, Turkey

Barcelona, Spain

Travel Advisor

YouTube

Велигден во велеград , Атина

Најголемите аеродроми во светот

Крстосување по мистериозниот и убав Нил

 

 

 

 

 

Previous articleДубровник – што, каде и како?
Next articleНе само да се фотографира, направите добра фотографија