Travel AdvisorTravel Advisor

Фестивалот на светлината во Лион

Фестивалот на светлината е еден од најпознатите фестивали во Лион. Спаѓа во културните настани во Лион и создава пријатна енергија низ целиот град.Градот дефинитивно е горд на својата титула како град на светлата и нема да ги разочара посетителите кои се дојдени само за тоа. Фестивалот трае 4 дена и е чиста магија. 

Програмата ветува прекрасни ноќи. Секоја ноќ носи друга тема, шема на бои и вибрации. Фестивалот е иновативен, интригантски и изненадувачки, а најдобро од се е што е бесплатно.Дизајнери од целиот свет учествуваат во овој прекрасен настан. Видео, музика и звучни ефекти се користат за придружување на живописни проекции. Сликите се испреплетени околу градот.

Најдобариот спектакл се одвива во центарот на градот.Исклучителниот спектакл го покажува центарот на градот во фантастично издание.Ѓи вклучува зградите, реката и места кои му пружат незаборавни слики на шоуто.

Учество во фестивалот земаат и самите жители на Лион осветлувајки ги своите куќи или прозори со различни светла.

Сликата е неописива ,најмногу што можеме е овде преку фотографија да доловиме дел од убавината но сепак посетата на тој фестивал ке ве плени со изгледот на целиот град таа ноќ.

Фестивалот во Лион е единствен ,уникатен и настан во кој боите ќе ги памтете уште многу време потоа.

Travel Advisor

YouTube 

Одмор во Југоисточна Азија

Како полесно на долгите патувања со автобус

Најголемите аеродроми во светот

Previous articleНеколку убави земји во светот дел.2
Next article“A New Mediterranean Love”- Албанија