Travel AdvisorTravel Advisor

Филозофијата на „Mauritius„.

Маврициус (францускиL’île Maurice), официјално Република Маурициус (République de Maurice) е островска нација во крајбрежните води на африкански континент во југозапад Индиски Океан, околу 900 км источно од Мадагаскар.

Mauritius map on a world map with flag and map pointer. Vector illustration

Како дел од територијата на Маврициус се и островите Каргадос КарахосРодригез и Агалега. Маврициус е дел од Маскаренските острови заедно со францускиот остров Реинион кој е 200 km на југозапад и островот Родригез 570 km на североисток. Маврициус е познат по тоа што тој остров е единствен дом на додо, кои за жал исчезнале пред осумдесет години.

Можеби ќе ве изненади овој факт но најубавите и комплексни спа центри се сместени на Mauritius.

Oвде сите природни пресечни точки на еден добар спа и вилнес центар се допираат, ако ги додадеме и специфичните филозофии на овие далеки цивилизации и нивниот однос кон животот немој да се изненадите дека најдобрите спа центри со масажи, вежби, сите специфични по својата филозофија се наогаат баш на Mauritius.

 Ќе го издвоиме само хотелот One&Only Le Saint Géran и во понатамошниот текст ќе направиме споредба со неколку други спа центри низ светот.  Овој хотел одамна е омилен Tatler, но сега е реновиран и уште повеќе блеска во својот сјај, што ќе ве натера  да го засакате повеќе од кога било.

Во прекрасниот спа центар има третмани со ESPA балансирање на чакри, а има и масажи на chic yacht , плус бескрајно многу активности за да ве задржат среќен.

Travel Advisor – патувања

Посетете го нашиот канал на YouTube

Неколку убави дестинации за 2019

Лондонски атракции а “free”…

21-ви Светски игри на планински велосипедизам „Saalbach Hinterglemm“.

 

 

Previous articleЛутраки , убавините на една “природна бања“
Next articleАлпски начин на живот – „Денови на Белиот бисер„