Фото албум-јужна Америка

Туризмот сè повеќе станува значаен извор на приход за многу земји од Јужна Америка.Овде решивме преку старата добра поговорка „една фотографија ,илјада зборови“, да ви ја промовираме таа специфична култура каде пак илјада фотографии се прават како од шала.

Историски артефакти, архитектонски и природни чуда, широк спектар на храна и култура, живописни и шарени градови и прекрасни пејзажи привлекуваат милиони туристи секоја година во Јужна Америка. Некои од најпосетените места во регионот се:

Игуасу ФолсФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

РесифеФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

ОлиндаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Мачу ПикчуФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Дождовни шуми на АмазонФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

 Рио де ЖанеироФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

 ФорталезаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Буенос АиресФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Флорианополис

Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

 Сан Игнасио МинФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Натал Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

ЛимаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Сао ПаолоФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Ангел Фолс

Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

 

БразилијаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Бело ХоризонтеФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Езерото ТитикакаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

архипелагот Лос РокесФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :) 

Национален природен парк ТајронаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Санта МартаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

 БоготаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

КалиФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

МеделинФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

КартахенаФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Галапагос ОстровиФото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Јужноамериканската култура е под влијание на  домородните народи, историската поврзаност со Пиринејскиот полуостров и Африка, но се повеќе се осеќа влијанието на  имигрантите од целиот свет.Но да заклучиме ете преку овие фотографии дека сепак јужна Америка е континент кој вреди да се посети бидејки е свет за себе со своите специфики. За повеќето дестинации во јужна Америка информирајте се овде.

Travel Advisor – патувања

Посетете го нашиот канал на YouTube

Индија – 10 совети за патување.

Тангото тече низ крвта на Аргентинците!

Јапонската храна, декорација на трпезата