„храм„ на модата , „храм„ на фудбалот , храмови на верата – Милано

  Duomo di Milano Duomo di Milano е една од најимпресивните верски објекти во Европа. Се наоѓа во центарот на градот на истиот плоштад. Под плоштадот има метро станица, така што оваа локација е лесно достапна. Катедралата е изградена пред околу 500 години. Изградбата започнала во 1386 година и била завршена во времето на Наполеон. … Continue reading „храм„ на модата , „храм„ на фудбалот , храмови на верата – Милано