Црна гора , уште еден јадрански бисер

Црна гора , уште еден јадрански бисер

Елегантни  хотели  и одморалишта со извонредни локации на брегот на заливот Бока  во Црна Гора. Имат прекрасен поглед на Которскиот залив, убаво сместување и услуга.

Црна гора , уште еден јадрански бисер

Романтичниот амбиент ја прави омилена дестинација за парови, но многу места за сместување се исто така со разни погодности за деца како во околината на сместувањето соби со дополнителни детски кревети и бунгалови погодни за сместувања со деца.

Црна гора , уште еден јадрански бисер

На црногорското приморје има изобилство на различни видови ресторани и хотели кои имаат репутација на првокласни. Морската храна е специјалитет тука и уживајте во различните специјалитети кои ги спремаат врвните кувари, во менито се вклучени и локални јадења со месо, како што е пршутот. Келнерите се секогаш љубезни и брзи а спремни се и да објаснат и препорачаат вина, вклучувајќи ѓи одличните црногорски сорти но и други од соседна Хрватска.

Црна гора , уште еден јадрански бисер

Црна Гора е една од најбрзо растечките туристички дестинации. Во 2017 година повеќе од еден милион туристи ја посетија Црна Гора, со што се направени околу 7,3 милиони ноќевања.Црна гора , уште еден јадрански бисер

Истата година, крајбрежниот град Котор бил именуван за најдобар град за посета на Lonely Planet, додека самата земја е постојано вклучена во многу туристички врвни списанија. Со вкупно 1,8 милиони посетители во 2016 година, нацијата стана 36-та (од 47 земји) најпопуларна земја во која се патува во Европа.Црна гора , уште еден јадрански бисер

Црна Гора дополнително беше посетена од преку 2 милиони туристи во 2017 година. Владата има за цел да ги привлече гринфилд инвестициите, кои треба најдобро да ги искористат неразвиените делови од брегот, како што се  Велика Плажа, Ада Бојана и Буљарица. Ваквите инвестиции би можеле потенцијално да ја преструктуираат привлечноста на Црна Гора за повеќе туристи, што ќе ја направи високо конкурентна дестинација со одржлив квалитетен туризам.Црна гора , уште еден јадрански бисер

Црна Гора може да биде претставена како дестинација која нуди разновидни атракции и целогодишен туризам.

Црна гора , уште еден јадрански бисер

Затоа, Masterplan за туризам на Црна Гора исто така го отвора патот за национална програма за развој на планински  туризам, особено пешачење и велосипедизам, со нова инфраструктура и услуги. Реализацијата на тригодишната програма започна во 2017 година.

Travel Advisor

YouTube channel.

Крстарењето врв на морскиот туризам

Да, Да и тоа е Москва

Халкидики , убавина во близина