Јапонската храна, декорација на трпезата

Јапонскиот регион Shonai кој се наоѓа на западната страна од префектурата Yamagata во северна Јапонија е уникатно поставен помеѓу Јапонското Море на запад и планините на север, исток и југ. Областа има огромни рамнини и пристап до океанот, со изобилство на природни ресурси кои локалните жители ги користат со векови во традиционалните техники и  иновации … Continue reading Јапонската храна, декорација на трпезата